Kuka sinua palvelee Tampereen Vaatepuussa

29 / 1 / 2018

Hei kaikki! Olen stylisti ja meikkaaja Anna-Kaisa Tenhunen ja työskentelen Tampereen Vaatepuussa. Soile-Maria pyysi minua kertomaan hieman itsestäni ja jakamaan ajatuksiani vaatelainaamossa työskentelystä.

Työskentelin aiemmin hoitoalalla, mutta joitain vuosia sitten päätin toteuttaa unelmani ja opiskelin stylistiksi. Olen lapsesta saakka rakastanut vaatteita, värejä ja sitä itseilmaisun mahdollisuutta, jonka pukeutuminen tarjoaa. Vaatteista voi saada hurjasti energiaa ja itsevarmuutta ja niillä voi korostaa juuri niitä asioita kehossaan kuin haluaa.

Pukeutuminen voi kuitenkin tuottaa myös tuskaa. Monilla meistä on erilaisia vartalokomplekseja, jotka rajoittavat pukeutumista ja tekevät siitä epämiellyttävää. Haluankin tuoda työssäni vahvasti esille kehopositiivisuutta ja armollisuutta itseä kohtaan. On mieletöntä ajatella, että ihmisen pitäisi olla tietyllä muotilla tehty. Meistä jokainen on erilainen ja me olemme jatkuvassa muutoksessa, mutta olemme aina hyviä juuri sellaisina kuin olemme. Minun työni on auttaa ihmistä näkemään erilaisia mahdollisuuksia pukeutumisen suhteen ja sen kautta ehkä näkemään itsessä uusiakin puolia. Pukeutuminen on itseilmaisua, jossa vain mielikuvitus on rajana! Kannustan kokeilemaan myös sellaisia vaatteita, jotka eivät ensinäkemältä välttämättä tunnu omalta, ja siihen vaatelainaamo onkin täydellinen paikka!

Muodin maailmassa on valtavasti epäekologista ja -eettistä toimintaa, mikä alalla työskentelevänä on alkanut ahdistaa aina vain enemmän. Vaatelainaamossa työskentely on antanut minulle toivoa sen suhteen, että niin työntekijänä kuin kuluttajanakin minulla on keinoja vaikuttaa kehityksen suuntaan. Vaatepuu on hyvä paikka myös oppia aiheesta lisää, sillä jäseninä on hurjasti tiedostavia, eettisestä ja ekologisesta kuluttamisesta kiinnostuneita ihmisiä, joilta itsekin ammennan tietoa jatkuvasti.

Vaatepuun rento, lämmin ja innostava ilmapiiri takaa sen, että torstai on aina toivoa täynnä. Lämpimästi tervetuloa siis lainailemaan, vanhat ja uudet kävijät!

Anna-Kaisa

Jaan pukeutumisvinkkejä ja -inspiraatiota myös osoitteessa www.lily.fi/blogit/aisha , tervetuloa myös sinne!

Anna-Kaisa

kuva: Saara Partanen /Mimi & Nöde

Lue myös

Koronatiedote 31.3.2020

Seuraamme koronavirustilannetta Vaatepuussa tiiviisti ja olemme valmiita tekemään uusia linjauksia lyhyelläkin varoitusajalla. Niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys on meille ensi sijaisen tärkeää. Lisäksi tärkeää on pitää Vaatepuun pyörät pyörimässä. Äkillinen...

lue lisää