REKISTERI-/TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n ja 24§:n mukainen rekisteriseloste.

Rekisterinpitäjä

Vaatelainaamo Vaatepuu Oy
Postikatu 10
04400 Järvenpää

Rekisteriasioista vastaava

Rekisteriin liittyviin kysymyksiin vastaa: soile-maria.linnemaki@vaatepuu.fi

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Tietojen käsittelyn perusteena on rekisterinpitäjän oikeutettu etu.
Rekisterin tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, Vaatelainaamo Vaatepuu Oy:n ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen.

Rekisterin sisältämät tiedot

Sähköpostiosoite

Keiden tietoja käsittelemme

  • Asiakkaat
  • Yhteistyökumppanit
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Sivustomme käyttäjät

Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemme vain sellaisia tietoja, joita itse toimitat meille. Sellaisia voivat olla esimerkiksi nimi ja sähköpostiosoite.

Mistä saamme tiedot?

Tiedot saamme jollakin seuraavista tavoista.

Rekisterissä oleva henkilö on

  • jättänyt yhteystietonsa lomakkeella osoitteessa www.vaatepuu.fi
  • tilannut uutiskirjeen osoitteessa www.vaatepuu.fi
  • Vaatelainaamo Vaatepuu Oy:n asiakas tai yhteistyökumppani, jolloin tietolähde on Vaatelainaamo Vaatepuu Oy:n asiakastietojärjestelmä
  • muuten ilmaissut suostumuksensa rekisteriin lisäämiselle.

Kuinka kauan käsittelemme tietojasi

Käsittelemme tietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Yhteydenottolomakkeella saatuja tietoja säilytämme niin kauan kuin se asiakassuhteen hoitamisen kannalta on tarpeen.
Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

  • oikeus saada informaatiota henkilötietojen käsittelystä
  • oikeus saada pääsy tietoihin
  • oikeus oikaista tietoja
  • oikeus poistaa tiedot (oikeus tulla unohdetuksi)
  • oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä
  • henkilötietojen oikaisua tai poistoa tai käsittelyn rajoittamista koskeva ilmoitusvelvollisuus
  • oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Tietojen luovutus ja tietojen poistaminen

Vaatelainaamo Vaatepuu Oy ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä. Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

Tietojen siirto Eu:n tai Eta:n ulkopuolelle

Uutiskirje

Vaatelainaamo Vaatepuu Oy käyttää uutiskirjeviestinnässä yhdysvaltalaista MailChimp -sähköpostipalvelua, jolloin henkilötietoja siirtyy Euroopan Unionin ulkopuolelle. MailChimp-palvelun toimittaja on sitoutunut noudattamaan Yhdysvaltojen kauppaministeriön ja Euroopan Unionin komission hyväksymiä yksityisyyden suojaa koskevia Safe Harbor -periaatteita, joilla tietosuojan riittävä taso voidaan taata. Lisätietoa: https://mailchimp.com/legal/

Kommentit

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun (Akismet) kautta. Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, kommentointikentissä olevat tiedot, käyttäjän IP-osoite ja selaimen versiotiedot kerätään roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Akismet-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy-notice/.
Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/

Rekisterin suojaus

Pääsy tietoihin vaatii riittävät oikeudet sekä tunnistautumisen. Ainoastaan nimetyillä henkilöillä on oikeus käsitellä ja ylläpitää rekisterin tietoja. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Rekisterijärjestelmä on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

EVÄSTEET

Vaatelainaamo Vaatepuu Oy käyttää sivustollaan (www.vaatepuu.fi) evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Evästeet ovat pieniä, selaimen pyynnöstä käyttäjän tietokoneelle lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tekstitiedostoja. Evästeet voi kieltää säätämällä selaimen asetuksia.

Kommenttien evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Google Analytics

Verkkosivustolla käytetään Google Analytics -palvelua, jonka avulla seurataan mm. sitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten vieraillut sivut). Evästeiden keräämiä tietoja käytetään parantamaan sivujemme toimivuutta ja kehittämään sivuston sisältöä vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeeseen.

Google Analytics -evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella. Niihin sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä saat seuraavilta sivuilta:
Miten Google käyttää tietojasi yhteistyökumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa
Miten Google Analytics suojaa kävijältä kerätyt tiedot

Voit halutessasi estää tietojen keräämisen selaimeen asennettavan lisäosan avulla.
Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, ja sivuston käyttöä kuvaavat tiedot ovat sivuston verkkovastaavan hallinnassa. Evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuihin tarkoituksiin.
Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä, eivätkä ne kerää käyttäjästä tietoja.

MUILTA SIVUSTOILTA UPOTETTU SISÄLTÖ

Tämän sivuston artikkelit voivat satunnaisesti sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.
Nämä sivustot voivat kerätä tietoja sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaa ja seurata vuorovaikutusta kyseisen sulautetun sisällön kanssa, mukaan lukien seurannan vuorovaikutuksen upotetun sisällön kanssa, jos sinulla on tili ja olet kirjautunut kyseiselle verkkosivustolle.

 

Järvenpäässä 18.9.2018
Vaatelainaamo Vaatepuu Oy
Soile-Maria Linnemäki