fbpx

Vaatepuun ovet avautuu 14.5 alkaen tietyin turvallisuusohjein

11 / 5 / 2020

Lämpimästi tervetuloa asioimaan kaupunkilaisten yhteiselle vaatekaapille! Suomen hallitus on aloittanut poikkeusoloihin liittyvien rajoitusten purkamisen 14.5.2020 alkaen asteittain ja täten myös Vaatepuu avaa oviansa tietyin turvatoimin.

 

ASIOINTI VAATEPUUSSA

Koska asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensi sijaisen tärkeää, huomioithan pari turvallisuusseikkaa meillä asioidessasi:

  • Asioithan meillä vain täysin terveenä
  • Odottelethan hetken liikkeen ulkopuolella, mikäli tiloissamme sattuu olemaan useita asiakkaita saapuessasi. Voit huudella vaatepuutarhureille sopiiko tulla sisään
  • Desinfioithan kätesi ennen meille tulemista
  • Asioithan sopivan ripeästi, sillä tutkimusten mukaan riski virustartunnalle saattaa lisääntyä samassa tilassa viruksen kantajan kanssa olemisen pitkittyessä
  • Pidäthän turvavälin 1-2m toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
  • Muistathan pärskäistä aina hihaan tarpeen tullen

Me huolehdimme yhteisen vaatekaappimme siisteydestä; pyyhimme pintoja sekä desinfioimme oven kahvat ja maksupäätteen useita kertoja päivässä.

 

VAATTEIDEN TURVALLINEN KÄYTTÖ

Olemme selvitelleet covid 19 leviämisen mahdollisuutta tekstiilien kautta ja kysyneet näkemystä mm. Suomen Tekstiili ja Muoti ry:ltä. Esimerkiksi kansainvälinen terveysjärjestö WHO on omassa Q&A:assaan arvioinut kuinka kauan korovonavirus voi selvitä erilaisilla pinnoilla. Heidän arvionsa vaihtelevat muutamasta tunnista useisiin päiviin pinnasta riippuen. Jotkin muut tutkimustahot ovat kuitenkin arvioineet, että virus selviää todennäköisesti kovilla pinnoilla pidempää kuin pehmeämmillä, kuten esimerkiksi vaatteilla.

Varotoimenpiteenä emme lainaa palautettuja vaatteita saman päivän aikana uudelle asiakkaalle. Palautusrekistä ei siis saa ottaa lainaan vaatteita. Palautuneet vaatteet siirretään lainarekkeihin vasta seuraavan päivän aikana henkilökunnan toimesta.

Terveysviranomaiset ovat kuitenkin yleisesti suositelleet, että kotona käytettäisiin eri vaatteita kuin julkisilla paikoilla liikkuessa ja muutenkin vaatteita suositellaan nyt vaihtamaan ja pesemään tiiviimmin. Yhdysvalloissa esimerkiksi tautikeskus on suositellut, että vaatteet pestäisiin mahdollisimman lämpimällä vedellä. Näiden seikkojen takia, emme voi ohjeistaa tällä hetkellä vaatteiden tuulettamiseen, vaan jokainen vaate pitää palauttaa pestynä. Jos vaatetta ei voi vesipestä, se on vietävä kuivapesuun. SOL-pesulapalvelut tarjoaa Vaatepuun jäsenille -20% kaikista pesuista. Samalla kerralla voi viedä myös omat pesun tarvitsemat vaatteet pesuun alennuksella. Alennuslappuja saa kysyttäessä lainaamosta.

Asusteiden kovat pinnat tulee pyyhkiä kotona ennen palautusta ja korvakorujen koukut tulee desinfioida aina lainaamossa palautuksen yhteydessä niin, että henkilökunta näkee ja pystyy näin valvomaan tarpeellisen hygieniantason toteutumista.

Emme ole koskaan kuulleet, että yhteisten vaatteidemme kautta mikään muukaan virus olisi lähtenyt leviämään. Näiden toimenpiteiden ja seikkojen valossa pidämme hyvin epätodennäköisenä että covid 19 siirtyisi lainattujen/second hand-vaatteiden kautta henkilökuntaan tai toiselle asiakkaalle.

 

AUKIOLOAJAT

Tampereen Vaatepuu on joutunut supistamaan aukioloaikoja. Olemme avoinna toistaiseksi vain torstaisin klo 15-19 (poikkeuksena vko 21, jolloin helatorstain takia palvelemme keskiviikkona 20.5.). Heti kun saamme asiakasmäärät koronaa edeltävälle tasolle, avaamme myös keskiviikkoillan tuttuun tyyliin.

Helsingin Vaatepuu on 14.5. alkaen auki tutusti ti-pe klo 15-19.

Järvenpään Vaatepuu on 14.5. alkaen auki myös tutusti ti-ke klo 10-19, to-pe klo 10-18 ja la klo 10-16.

Seuraamme asiakaskäyntejä tunti tunnilta ja teemme tarvittaessa kesäkuusta alkaen muutoksia aukioloaikoihin, mikä tarvetta muutoksille tulee.

Jyväskylän Vaatepuun aukioloaikojen tiedottamista kannattaa seurata Koto Designmarketin kanavien kautta. Samoin Turun Vaatepuun osalta tiedottamista hoitaa Eco Local Market.

 

ENNEN POIKKEUSAIKAA/POIKKEUSAJAN AIKANA LAINATTUJEN VAATTEIDEN VAIHTO- JA PALAUTUS

Kaikki vaatteet tulee palauttaa viikon 20-21 aikana Vaatepuun toimipisteeseen. Viikon 21 jälkeen alamme jälleen perimään lisäviikkomaksuja myöhässä olevista tuotteista. Jos et pääse itse asioimaan meillä, voit sopia palautuksesta esim. postitse oman vaatepuutarhurisi kanssa.

 

JÄRVENPÄÄN SECOND HAND -MARKETIN ASIAKKAIDEN OHJEET

Ennen poikkeusaikaa 13.3.2020 myyntiin tuotujen vaatteiden myyntiaika alkaa pyörimään jälleen 14.5. Jos tuotteet on päivätty myyntiintuoduksi esim. 10.3, voi ajatella uuden päivämäärän olevan 10.5 ja siitä lasketaan 2vko eteenpäin. Eli 10.3. meille tuodut myymättömät vaatteet tulee hakea viimeistään 24.5. mennessä. Ja koska normaalisti 8.3.-à2vko = 22.3.2020 à uusi pvm on 22.5.2020.

Uudet myyjät on myös meille tervetulleita! Suosittelemme tekemään hinnoittelut valmiiksi kotona, jotta asiointi Vaatepuussa on mahdollisimman turvallista. Kysyttehän jos tässä on mitään epäselvää: jarvenpaa@vaatepuu.fi.

Pidetään fiilis korkealla ja pidetään itsemme ja toisemme terveinä. Ihanaa päästä taas näkemään teitä yhteisellä vaatekaapilla!

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää