fbpx

#tuevaatepuuta – verkkokauppa nyt auki!

29 / 4 / 2020

Loimme verkkokauppaamme kampanjatuotteita, joiden avulla pyritään täyttämään koronaviruksen aiheuttamaa kassavajetta. 

”Yhteinen vaatekaappi on ihan paras juttu pitkään aikaan! Iloitsen siitä, että vaikka pian on tulossa varmaan tiukemmat ajat, niin tällä satsauksella saan onneksi uusia vaatteita vaikka joka viikko, ja se jos mikä piristää. Käynnit yhteisellä vaatekaapilla ovat ilahduttavia! Ja iso arvo on myös sillä, että omatunto pysyy hyvänä. Tämä on kestävää kuluttamista, kun mitään ei jää omaan kaappiin lojumaan.” – Vaatelainaamon jäsen

 

Mihin tarvitsemme tukea?

Kivijalkatoimitiloihin toimintansa perustavat yritykset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa koronan aiheuttamassa tilanteessa. Ihmisten liikkumista ja kokoontumista on rajoitettu ja silti Vaatepuunkin kulut juoksevat lähes normaalisti.

Yrityksen toiminnan monikanavaisuuden tärkeys on tiedostettu ja palvelun ja yhteisön toimimista verkossa on työstetty meilläkin jo pitkään. Vallitseva tilanne on kiihdyttänyt aiemmin verkkaisesti edennyttä  lainaamotoimintaan liittyvää digiharppaustamme, ja sen avulla meillä tulee olemaan jatkossa mahdollisuus selvitä mahdollisista vastaavista poikkeustilanteista.

Homma ei ole kuitenkaan vielä pulkassa ja nyt meidän pitää saada tasoitettua kevään kassavaje. Jos emme onnistu tässä, joudumme tekemään näkyviä supistuksia toiminnassamme. Uusasiakashankinta on pysähtynyt lähes kokonaan koronatilanteen myötä ja meitä on kannatellut tähän asti Vaatepuun elämäntavakseen omaksunut rakas uskollinen asiakaskuntamme. Suuri kiitos heille siitä. Nyt tarvitaan kuitenkin isommat joukot liikkeelle! Jos siis olet suunnitellut kokeilevasi Vaatepuun palveluita joskus, esimerkiksi ensi syksynä, osta palvelu jo nyt ja varmista, että palvelu pelaa täyttä häkää silloin.


Miksi meitä kannattaa tukea?

Luomme ja vahvistamme paikallisyhteisöjä ja elävää kaupunkikulttuuria yhteisten vaatekaappien avulla. Tarkoituksenamme on laajentaa toimintaamme niin, että koko ajan yhä useammilla olisi mahdollisuus valita laatuvaatteen lainaaminen kun uuden ostaminen ei ole järkevää. Yhteisömme kokee omaksi monet esimerkiksi sosioekonomisesta asemasta riippumatta. Yhteiset vaatteet yhdistää.

Teemme yhteistyötä kestävät arvomme jakavien vaatemerkkien kanssa, ja haluamme edistää omalta osaltamme niiden menestymistä. Palvelujemme kautta on mahdollista selkiyttää omaa tyyliä ja löytää omat luottomerkit, joiden pohjalta rakentaa oma kestävä vaatekaappi myös kotiin. Työllistämme kahden kokopäiväisen työntekijän lisäksi useita osa-aikaisia työntekijöitä ja yrittäjien toimipisteissämme työskenteleviä.

Lisäksi kierrämme puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa ja oppilaitoksissa kestävästä liiketoiminnasta sekä kiertotaloudesta yrityscasemme kautta. Olemme mukana mm. VTT:n, Turun ja Lahden ammattikorkea koulujen vetämässä Telaketju -hankkeessa, missä tavoitteena on edistää tekstiilien kestävää tuotantoa, käyttöä ja kiertoa. Telaketjun tutkimustyö luo pohjaa kiertotalouden mukaiselle liiketoiminnalle ja rakentaa Suomesta tekstiilien kiertotalouden edelläkävijää. Meillä on vuosien käytännön kokemusta ja siitä kertynyttä näkemystä vaatteiden lainaamisesta ja tätä tietoa mielellämme jaamme ja käymme keskusteluita.

Finix – kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushankkeen asiantuntijatiimi julkaisi 9.4.2020 tiedotteessaan listan vastuullisista tekstiilialan toimijoista, joiden toivoo pääsevän yli koronakriisin aiheuttamista haasteista Vaatepuu tässä listauksessa mukana. Yrityksemme on saanut vuosien varrella useita upeita tunnustuksia kestävän liiketoiminnan kehittämisestä.

 

Miten?
Olet sitten yksityinen henkilö, joka haluaa tukea toimintaamme tai sitten edustat organisaatiota, osta nyt verkkokaupastamme tukituote!

Olemme vihdoin avanneet Vaatepuun oman verkkokaupan, mihin olemme luoneet  nyt alkuun #tuevaatepuuta kampanjatuotteita. Pian kaupassa julkaistaan myös lainaamon digitoiminnot, mihin kuuluu mm. lainattavien tuotteiden saatavuuden seuraamismahdollisuus, varaus ja lähtitoimipistepistetoimitus.

Nyt jos koskaan olisi hetki lähteä mukaan ja tukea Vaatepuun kautta työtä kestävämmän pukeutumisen puolesta.

Tutustu #tuevaatepuuta tuotteisiin ja valitse omasi! Kiitos jos myös jaat tietoa kampanjastamme.Ja kauppaa pääsee tästä.

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää