fbpx

Säästimme luonnonvaroja huimat 5070 kiloa – uuden tilan rakennusvaihe osa 2/3

18 / 12 / 2018

Ensimmäistä kuormaa Vaatepuun uusiin tiloihin viedessäni, tila oli täynnä rekkejä vaatteineen. Näin heti, että seinien väriksi valikoitunut rauhallinen ja kodikas tumman harmaa toimi värikkäiden vaatteiden kanssa oikein hyvin. Mutta tilassa jo valmiina ollut, sinipunabeige (kyllä!) shakkiruutuinen lattia tulisi olemaan haaste mattojen osalta.

Aloitin myymälän hahmottamisen siirtelemällä rekkejä paikoilleen. Tila on noin 40m2 kokoinen, joista toisella seinällä on pelkkää ikkunaa ja toisella pitkällä seinällä raput alas sosiaalitiloihin. Yhdelle seinälle olisi laitettava sovituskopit joten ns. ehjiä seiniä ei jäänyt kuin yksi. Fiilistelin ja mietin. Join kahvia ja pähkäilin.

Aloin ripotella huonekaluja ympäriinsä. Kaikki löysivät aika nopeasti paikkansa. Peilejä oli tosin liian vähän, niitä hakisin vielä lisää koska niitäkin sattuu löytymään iso valikoima Kierrätyskeskuksesta. Ja vinkkinä, ihan muutamalla eurolla jopa! Pienessä tilassa peilit antavat lisää tilantuntua ja asiakkaalle on sitä miellyttävämpää, mitä enemmän peilejä on. Ja seinälamppujakin haluaisin lisää. Ja pieniä pöytiä..

Sille ainoalle ehjälle seinälle suunnittelin ”inspiraatioseinän” joka käsittää tuoleja, kehyksiä ja pieniä asusteita. Olin jo monta kertaa pinterestiä selaillessani nähnyt lukuisia toteutuksia seinälle nostettavista tuoleista. Kun ne asettaa vierekkäin, muodostuu tuolin istuinosasta hattuhylly ja välipuista rekki vaatteille. Vihdoinkin tila, johon sen saisin toteuttaa!

Sovituskopeiksi ihanat metallikaaret ylös seinälle ja vain verhot roikkumaan. Luulin löytäväni helposti valmiina, koska olin nähnyt vastaavia, mutta ei sitten mistään. Googlasin ja soittelin ja etsin ja pähkäilin. Sopisivat tyyliltään parhaiten ja veisivät tilaa vähiten. Olin tehnyt toisessa projektissa yhteistyötä Vuorenteko -nimisen yrityksen kanssa ja tajusin etsineeni liian kaukaa. Tietysti tilataan kaaret sieltä – ylijäämämetallista!

Seinät alkoivat täyttymään lapuista, mitä kyseiselle seinälle porattaisiin ja mihinkin korkeuteen.. Paikat peileille, koukuille, tuoleille, kehyksille. Tuli kutkuttava fiilis, tästä tulisi ihana lainaamo! Ja mikä parasta, lähes koko sisustus tulisi olemaan Kierrätyskeskuksesta!

Seuraavassa, ja samalla tämän sarjan viimeisessä postauksessa kuvia ja fiiliksiä lopputuloksesta. Muuten, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on työkalu, millä se laskee kierrätyskeskuksesta hankittujen tavaroiden luonnonvaroja säästävän arvon verrattuna siihen, että ostaisi vastaavan tavaran uutena. Saimme kuulla, että sisustamalla Helsingin Vaatepuu kierrätystavaroilla, säästimme luonnonvaroja huimat 5070 kiloa ja hiilidioksidipäästöjä vältettiin samalla yli 1300 kiloa. 

 

Marianna Heikkilä

Visualisti, sisustaja ja yleinen säätäjä

 

 

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää