fbpx

Helsingin vaatelainaamon sisustus Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta osa 1/3

10 / 12 / 2018

Miten sisustaa Helsingin Vaatepuun uusi vaatelainaamotila yrityksen arvojen mukaisesti? Tyylillä, laadulla, ilolla, mutta ostamatta turhaan uutta. Voitaiskohan me sisustaa uusi Vaatepuu ihan kokonaan kierrätyskamoista? Tietenkin! Joo!

Siitä se lähti. Saimme Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen yhteistyökumppaniksemme. Olimme kaikki osapuolet innoissamme projektista. Eihän me nyt uusia osteta, kun maailma on täynnä hylättyjä huonekaluja, mattoja, kaappeja ynnä muita. Minua toki jännitti, löydänkö oikeanlaisia tavaroita tarpeeksi ja saako Vaatepuun sielu, Soile-Maria, kiinni ajatuksestani.

Vaatepuun värit ovat musta ja valkoinen. Tyylikäs logo ja ihana meininki koko yrityksellä. Koska heidän sloganinsa on ”kaupunkilaisten yhteinen vaatekaappi”, aloin nähdä silmissäni lainaamotilan isona, kodikkaana, tyylikkäänä vaatekaappina. Walk-in-closet, sellainen siitä tulisi. Seinien värin jouduimme päättämään jo hyvissä ajoin, ja siihen valikoitui pehmeä, kaunis tumman harmaa. (Tikkurila Deco Grey 1956)

Kohta jo ramppasin Espoon Nihtisillan myymälässä valikoimassa tavaroita. Ja siellähän on ihan kaikkea. Kierrellessäni siellä, huomasin tarttuvani vaaleisiin, kuluneisiin puupintoihin, koreihin ja kullattuihin pikkulamppuihin. Tumman harmaat seinät kaipasivat kulunutta vaaleaa puuta ja ripauksia mustaa sinne tänne. Keräsin pinterestistä fiiliskuvia ja ajatuksia joita kävimme läpi yhdessä Soile-Marian (Vaatepuun tj) kanssa. Onneksi on pinterest, sillä piirustustaitoni eivät ole hääppöiset, katso alla oleva inspiraatioseinän” kuva vaikka. Toisaalta, Soile-Maria sai heti kiinni, mitä haen.

Haasteena tämän tyylisessä myymälän sisustamisessa on se, että pitää nimenomaan valita olemassa olevista, yksittäisistä, sattumanvaraisista tuotteista. Visuaalisesti vaativana ihmisenä, joutuu hieman käyttämään mielikuvitustaan, ehkä maalaamaan jotain ja näkemään valtavan tavaravalikoiman läpi ja näkemään ne omalla paikallaan sisustettavassa tilassa.

Siinä kai koko Kierrätyskeskuksesta tavaroita etsivien haaste. Nähdä sellaisten tavaroiden ja tavaramäärien läpi jotka eivät iske yhtään omaan makuhermoon, ne tavarat, jotka sopisivat juuri omaan sisustukseen. Huonekaluja, tuoleja, pöytiä, pikkupöytiä, sekalaisia pikkutavaroita, lamppuja, somisteita, hyllykköjä, ihan kaikkea löytyy hyllykaupalla. Alkoi todellakin tuntumaan hullulta, miksi näin ei tehdä useammin. Sillä tavaramäärällä sisustaisi monta tilaa, olohuonetta ja kauppaa.

Ohessa kuvia projektin alkuvaiheista. Seuraavassa postauksessa kuvia ja ajatuksia rakennusvaiheesta.

Marianna Heikkilä

Visualisti, sisustaja ja yleinen säätäjä

(jos haluat nähdä lisää säätämistäni, kurkkaa mun ig: mariana.heikkila)

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää