fbpx

Helsingin coolein walk-in-closet on auki! Osa 3/3

21 / 12 / 2018

Seinien tumma väri luo tilaan kotoisan tunnelman ja lukuisat pienet lamput korostavat fiilistä yhteisestä vaatekaapista. Sovituskopit pelkillä verhoilla toimivat erityisen hyvin pienessä tilassa. Kun kopit eivät ole käytössä, verhot ovat auki ja tila täydessä käytössä. Erikokoiset peilit luovat hauskan tunnelman, kovin montaa samanlaista käytettynä on mahdoton edes löytääkään.

Asusteille otettiin paikka heti sisääntuloon. Siksikin, etteivät rekit peitä näkymää kassalle, mutta myös inspiraatiosyistä. Asusteista tulee karkkikauppa -fiilis ja ne luovat mielenkiintoa tilaan. Asustepöydän kaveriksi löysin eri kokoisia pöytiä joiden avulla sitä pystyy muokkaamaan eri tarpeisiin. Tumman ruskean hyllykön oli joku selvästi tehnyt itse ja hyllyjä oli vain kaksi tallella. Hylly oli Kierrätyskeskuksessa joutunut jonkun hienomman kaapin ja seinän väliin. Tiesin heti mihin käyttöön se tulisi. Korut hyllyille ja alimman hyllyn alle ruuvikoukut, täydellinen asusteosaston hyllykkö. Ja vain pienellä muokkauksella.

Iltapuvut laitettiin nyt alkuvaiheessa alakertaan, jonne tein niille oman pitkän rekin katosta roikkumaan. Alakerrasta löytyy myös höyrytin ja ompelutarvikkeet mikäli asiakas haluaa huoltaa palauttamat vaatteet paikan päällä. Vaatepuun lainaamosta tuli siksikin coolein, koska se on sisustettu täysin Kierrätyskeskuksesta löydetyillä huonekaluilla ja somisteilla. Myyntitiskin olin aiemmin hankkinut itselleni erään myymälän uudistettua myymälähuonekalunsa. Se sopi niin täydellisesti sekä kooltaan että tyyliltään lainaamoon, että jäi sille tielleen. Lopulta ainut uutena ostettu asia oli sovituskoppien verhot!

Oli todella upeaa käydä muutamalla löytöretkellä Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa. Koskaan ei tiedä mitä löytää ja mielessä ollut suunnitelma saattaa jalostua tai sitten muuttua kokonaan löytöretken aikana. Yllättävän helppo oli löytää mieleisiä, juuri Vaatepuun sisutukseen sopivia elementtejä. Ainut mitä en löytänyt, olivat mustat räsymatot ja isot juuttimatot. Tiedän, aika spesifi toive löytää käytettynä, mutta kyllä niitäkin jossain vaiheessa alkaa vielä löytymään.

Eniten miellytti se, että esimerkiksi sähkölaitteet, joista eniten hankin lamppuja, oltiin testattu ja niihin oli kaikkiin laitettu tarra ”tarkistettu”. Hyvää ja laadukasta palvelua! Aina ystävällinen henkilökunta merkitsi valitsemiani tuotteita ja roudasi niitä lastauslaiturille. Tein kasoja sinne tänne, heitä se lähinnä huvitti. Kohtalaisen pieni autoni taipui moneksi ja joka kerta lastauslaiturilla auttaneet työntekijät jäivät ihmettelemään perääni.

Ajatelkaa, että säästimme luonnonvaroja 5070 kiloa ja hiilidioksidipäästöjä vältettiin yli 1300 kiloa sisustamalla lainaamo jo kertaalleen käytössä olleilla huonekaluilla! Sitä ei voi korostaa liikaa! Kannatti nähdä sen verran vaivaa, että kävin Kierrätyskeskuksessa muutaman kerran ja niillä kerroilla löysin kaiken tarvitsemani.

Hankkikaa käytettyjä tavaroita uusien sijaan. Kierrelkää, etsikää, ihailkaa ja käyttäkää mielikuvitusta!

Lämmin kiitos pääkaupunkiseutujen Kierrätyskeskukset hienosta yhteistyöstä!

Marianna Heikkilä (klikkaa tästä instaan)

Visualisti, sisustaja ja yleinen säätäjä

 

 

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää