Mekko on Vaatepuun suosituin vaatekappale

25 / 2 / 2019

Iik, olisiko teillä jotain kivaa mekkoa tähän ja tähän tilaisuuteen? Se on meille varmaan yleisimmin esitetty kysymys. Olisitko arvannut, että mekko on vaatelainaamo Vaatepuun suosituin vaatekappale? Mekkoja halutaan lainata juhliin, mutta ihan yhtälailla myös arkeen.

 

Minulla on elämä ennen ja jälkeen Vaatepuun perustamisen. Ennen Vaatepuuta pukeuduin arjessa lähes poikkeuksetta housu-paita-yhdistelmään. Mekko merkitsi juhlaa, eikä arkena sellaisella sopinut koreilla. Vaatepuun rekeillä mekot kuitenkin viettelivät minut ja uskaltauduin niitä kokeilemaan – mahdollistihan lainaamo niihin tutustumisen ilman hutiostospelkoa.

 

Nykyään käytän mekkoja siinä missä housu-paita-yhdistelmiä. Koen edelleen, että mekossa kuin mekossa on vähintään ripaus juhlantuntua. Mekko merkitseekin minulle arjen luksusta ja puen mekon ylleni ainakin silloin, kun olo on väsynyt. Mekko saa tuntemaan minut skarpiksi ja viehättäväksi. Mekolla saa helposti luotua viimeistellyn oloisen ilmeen.

 

Ja mitä hulmuavampi helma mekossa on, sitä villimmäksi se minut tekee! Rakastan laadukkaita hyvin laskeutuvia materiaaleja ja sitä, miltä ne liikkeessä näyttää. Laitankin mielelläni asut ylläni elämään. Minulle korostetut oman kropan liikkeet tulee luonnostaan. Kaverit tietää. Kädet heiluu ja suunta vaihtuu sekunnissa. Piruetti onnistuu kesken kauppareissun.

 

Helmat hulmuamaan! Ihanaa Mekkojen kevättä kaikille!
Soile-Maria Linnemäki, vaatepuutarhuri vuodesta 2013

Kuva: Maru Lemmetty

 

Innostus kirjoitukseen lähti Mekkojen kevät –tapahtumasta, minkä järjestää yhteistyössä tamperelaiset toimijat, Museo Milavida, Iloilo Tuotantopalvelut Minna Männistö, Helga-Neiti Second Hand Shop sekä Vintage Garden. Tutustu Mekkomuistoja-tapahtumasivuun Facebookissa.

Lue myös

#tuevaatepuuta – verkkokauppa nyt auki!

#tuevaatepuuta – verkkokauppa nyt auki!

Loimme verkkokauppaamme kampanjatuotteita, joiden avulla pyritään täyttämään koronaviruksen aiheuttamaa kassavajetta.  ”Yhteinen vaatekaappi on ihan paras juttu pitkään aikaan! Iloitsen siitä, että vaikka pian on tulossa varmaan tiukemmat ajat, niin tällä satsauksella...

lue lisää
Koronatiedote 31.3.2020

Koronatiedote 31.3.2020

Seuraamme koronavirustilannetta Vaatepuussa tiiviisti ja olemme valmiita tekemään uusia linjauksia lyhyelläkin varoitusajalla. Niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys on meille ensi sijaisen tärkeää. Lisäksi tärkeää on pitää Vaatepuun pyörät pyörimässä. Äkillinen...

lue lisää