Mekko on Vaatepuun suosituin vaatekappale

25 / 2 / 2019

Iik, olisiko teillä jotain kivaa mekkoa tähän ja tähän tilaisuuteen? Se on meille varmaan yleisimmin esitetty kysymys. Olisitko arvannut, että mekko on vaatelainaamo Vaatepuun suosituin vaatekappale? Mekkoja halutaan lainata juhliin, mutta ihan yhtälailla myös arkeen.

 

Minulla on elämä ennen ja jälkeen Vaatepuun perustamisen. Ennen Vaatepuuta pukeuduin arjessa lähes poikkeuksetta housu-paita-yhdistelmään. Mekko merkitsi juhlaa, eikä arkena sellaisella sopinut koreilla. Vaatepuun rekeillä mekot kuitenkin viettelivät minut ja uskaltauduin niitä kokeilemaan – mahdollistihan lainaamo niihin tutustumisen ilman hutiostospelkoa.

 

Nykyään käytän mekkoja siinä missä housu-paita-yhdistelmiä. Koen edelleen, että mekossa kuin mekossa on vähintään ripaus juhlantuntua. Mekko merkitseekin minulle arjen luksusta ja puen mekon ylleni ainakin silloin, kun olo on väsynyt. Mekko saa tuntemaan minut skarpiksi ja viehättäväksi. Mekolla saa helposti luotua viimeistellyn oloisen ilmeen.

 

Ja mitä hulmuavampi helma mekossa on, sitä villimmäksi se minut tekee! Rakastan laadukkaita hyvin laskeutuvia materiaaleja ja sitä, miltä ne liikkeessä näyttää. Laitankin mielelläni asut ylläni elämään. Minulle korostetut oman kropan liikkeet tulee luonnostaan. Kaverit tietää. Kädet heiluu ja suunta vaihtuu sekunnissa. Piruetti onnistuu kesken kauppareissun.

 

Helmat hulmuamaan! Ihanaa Mekkojen kevättä kaikille!
Soile-Maria Linnemäki, vaatepuutarhuri vuodesta 2013

Kuva: Maru Lemmetty

 

Innostus kirjoitukseen lähti Mekkojen kevät –tapahtumasta, minkä järjestää yhteistyössä tamperelaiset toimijat, Museo Milavida, Iloilo Tuotantopalvelut Minna Männistö, Helga-Neiti Second Hand Shop sekä Vintage Garden. Tutustu Mekkomuistoja-tapahtumasivuun Facebookissa.

Lue myös

Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla! Nyt jäseneksi!

Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla! Nyt jäseneksi!

Nyt on aika tulla vaatelainaamon jäseneksi! Kaksi yhden hinnalla -tarjous on voimassa vain verkkokaupassamme. Tuplajäsenyyksiä myydään vain rajoitettu määrä – toimi siis heti!   Verkkokauppa Ai miten meillä menee? Kiitos kysymästä, ihan hyvin menee! Henkilökunta...

lue lisää
Toivottu uudistus vaatelainaamon jäsenyyksiin!

Toivottu uudistus vaatelainaamon jäsenyyksiin!

Räätälöityjä ratkaisuja elämän eri tilanteisiin! Vaatelainaamo Vaatepuun jäsenenä on jo pitkään voinut valita eri kokoisen jäsenyyden kulloistenkin pukeutumistarpeiden ja fiilisten mukaan. Mini jäsenyys (100p) palvelee hyvin rentoja arkivaatteita lainaavia,...

lue lisää