Mekko on Vaatepuun suosituin vaatekappale

25 / 2 / 2019

Iik, olisiko teillä jotain kivaa mekkoa tähän ja tähän tilaisuuteen? Se on meille varmaan yleisimmin esitetty kysymys. Olisitko arvannut, että mekko on vaatelainaamo Vaatepuun suosituin vaatekappale? Mekkoja halutaan lainata juhliin, mutta ihan yhtälailla myös arkeen.

 

Minulla on elämä ennen ja jälkeen Vaatepuun perustamisen. Ennen Vaatepuuta pukeuduin arjessa lähes poikkeuksetta housu-paita-yhdistelmään. Mekko merkitsi juhlaa, eikä arkena sellaisella sopinut koreilla. Vaatepuun rekeillä mekot kuitenkin viettelivät minut ja uskaltauduin niitä kokeilemaan – mahdollistihan lainaamo niihin tutustumisen ilman hutiostospelkoa.

 

Nykyään käytän mekkoja siinä missä housu-paita-yhdistelmiä. Koen edelleen, että mekossa kuin mekossa on vähintään ripaus juhlantuntua. Mekko merkitseekin minulle arjen luksusta ja puen mekon ylleni ainakin silloin, kun olo on väsynyt. Mekko saa tuntemaan minut skarpiksi ja viehättäväksi. Mekolla saa helposti luotua viimeistellyn oloisen ilmeen.

 

Ja mitä hulmuavampi helma mekossa on, sitä villimmäksi se minut tekee! Rakastan laadukkaita hyvin laskeutuvia materiaaleja ja sitä, miltä ne liikkeessä näyttää. Laitankin mielelläni asut ylläni elämään. Minulle korostetut oman kropan liikkeet tulee luonnostaan. Kaverit tietää. Kädet heiluu ja suunta vaihtuu sekunnissa. Piruetti onnistuu kesken kauppareissun.

 

Helmat hulmuamaan! Ihanaa Mekkojen kevättä kaikille!
Soile-Maria Linnemäki, vaatepuutarhuri vuodesta 2013

Kuva: Maru Lemmetty

 

Innostus kirjoitukseen lähti Mekkojen kevät –tapahtumasta, minkä järjestää yhteistyössä tamperelaiset toimijat, Museo Milavida, Iloilo Tuotantopalvelut Minna Männistö, Helga-Neiti Second Hand Shop sekä Vintage Garden. Tutustu Mekkomuistoja-tapahtumasivuun Facebookissa.

Lue myös

Vaatepuun lainaamovisualistin päiväkirja: Tampere

Vaatepuun lainaamovisualistin päiväkirja: Tampere

Tampereen vaatelainaamo Vaatepuu sijaitsee kolmen muun yrityksen kanssa osittain samoissa tiloissa Tuomiokirkonkadun ja Otavalankadun kulmassa. Siis ihan lähellä Koskikeskusta ja Super Mukavan liikettä, samassa korttelissa Uhana designin kanssa, keskellä eloisaa...

lue lisää
Vaatelainaamo Vaatepuu Jyväskylään syksyllä 2019

Vaatelainaamo Vaatepuu Jyväskylään syksyllä 2019

Jyväskylä saa oman vaatelainaamon, kun KOTO Designmarketin yrittäjät alkavat pyörittämään Vaatelainaamo Vaatepuun uuden pisteen toimintaa Jyväskylässä liikkeensä tiloissa syksyllä 2019. KOTO Designmarketin yrittäjät, Sanni Oranen, Aino Pohjoisenmäki ja (äitiyslomalla...

lue lisää