fbpx

Helsingin Vaatepuun uusi koti on löytynyt!

5 / 4 / 2021

Helsingin Vaatepuun uusi koti on Kalasatamassa, kerrostalon valoisassa kivijalassa osoitteessa Sompasaarenlaituri 4, kauppakeskus Redistä 500m. Laajennettu yli 100 neliön Vaatepuu avaa ovet uusissa tiloissa vappuna, lauantaina 1.5.

Olemme tehneet 4kk vuokrasopimuksen ja jos kesä näyttää hyvälle ja saadaan porukkaa heti liikkeelle, sopimusta jatketaan toistaiseksi voimassa olevana. Nyt kun tilanne on koronan takia hyvin arvaamaton, päätimme lähteä näin liikkeelle.

 

Eri vaihtoehtoja mietittiin tosissaan

Kalasatamaan muutto tuli Kruununhaasta. Kalasataman asukas oli yhteydessä meihin ja vihjasi, että alueella asuisi Vaatepuun henkistä porukkaa. Asukkaat laittoivat yhteisessä Facebook-ryhmässä toimitilahaun päälle ja yks kaks meille alkoi tulla yhteydenottoja alueen vapaista toimitiloista. Innostuimme asukkaiden aktiivisuudesta ja aloimme pohtia muuttoa tosissaan; koronan kurittama arki kaipasi tosiaan uusia raikkaita tuulia!

Ennen siirtoa päätimme kuitenkin itsekin laittaa avoin toimitilahaku kiertämään eri kanaviin. Kävimme paljon keskustelua Vaatepuun henkilökunnan ja nykyisten asiakkaiden kanssa mm. siitä, onko Helsingin Vaatepuun paikka designkortteleissa, päivittäistavarakauppojen yhteydessä, keskustan paraatipaikalla, kauppakeskuksissa vai asutuksen keskellä? Mitä muuta sijainnilta toivotaan? Yhteydenottoja tuli ympäri Helsinkiä ja erilaisista tilavaihtoehdoista käytiin neuvotteluja. Kävin kiertämässä paikkoja, kuuntelin asiakkaitani, kuuntelin sydäntäni, hankin tietoa ja pohdin.

 


Vaatepuun sydän sykkii Kalasatamalle

Täytyy myöntää, että jossakin vaiheessa ajatukset oli aika sekaisin. Sijainnilla on lopulta valtava strateginen merkitys yritykselle. Lopulta mentorini ei tarvinnut kysyä minulta kuin yksi kysymys, jonka vastaus kirkasti minulle yksioikoisesti sen, että uusi koti on juuri se, mistä alkujaan lähdettiin liikkeelle. Liityin itse Facebookin Kalasama-ryhmään ja liitin sinne alueen keskuspuistossa kuvaamani videon, missä esittelin itseni ja yritykseni ja ajatukseni Vaatepuun uudesta kodista ja pyysin paikallisilta asukkailta kannustusta ja varmistusta ajatuksilleni. Postaukseni vastaanotto ylitti kaikki villeimmätkin odotukseni ja onnesta soikeana pyysin, että pääsisin allekirjoittamaan unelmien tilan vuokrasopimuksen Helsingin älykkäimmän, resurssiviisaan, kokeilevan ja yhteisöllisesti kehitettävän kaupunginosan ytimessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Uuden toimitilan rakentaminen aloitetaan tällä viikolla. Seuraavassa postauksessa kerron mitä kaikkia palveluita saman katon alle tulee.

 

Lue myös

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Vaatepuu Helsinki ja Järvenpää muuttaa kauppakeskuksiin     Arvomaailmamme on ollut viime vuodet myllerryksessä. Arjen valintoja ohjaa entistä vahvemmin vastuullisuus. Uusien kertakäyttöisten vaatteiden ostaminen ei enää kiinnosta, vaan kestävämmät...

lue lisää
Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Ystävänpäivän kunniaksi verkkokaupastamme on mahdollista lunastaa kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla 14.2.-20.2.2022 välisen ajan! Kenen ystäväsi kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa tulevan kevään ja kesän aikana?   Ideoita yhteisen vaatekaapin jakamiseen...

lue lisää