fbpx

Helsingin Vaatepuun uusi koti on löytynyt!

5 / 4 / 2021

Helsingin Vaatepuun uusi koti on Kalasatamassa, kerrostalon valoisassa kivijalassa osoitteessa Sompasaarenlaituri 4, kauppakeskus Redistä 500m. Laajennettu yli 100 neliön Vaatepuu avaa ovet uusissa tiloissa vappuna, lauantaina 1.5.

Olemme tehneet 4kk vuokrasopimuksen ja jos kesä näyttää hyvälle ja saadaan porukkaa heti liikkeelle, sopimusta jatketaan toistaiseksi voimassa olevana. Nyt kun tilanne on koronan takia hyvin arvaamaton, päätimme lähteä näin liikkeelle.

 

Eri vaihtoehtoja mietittiin tosissaan

Kalasatamaan muutto tuli Kruununhaasta. Kalasataman asukas oli yhteydessä meihin ja vihjasi, että alueella asuisi Vaatepuun henkistä porukkaa. Asukkaat laittoivat yhteisessä Facebook-ryhmässä toimitilahaun päälle ja yks kaks meille alkoi tulla yhteydenottoja alueen vapaista toimitiloista. Innostuimme asukkaiden aktiivisuudesta ja aloimme pohtia muuttoa tosissaan; koronan kurittama arki kaipasi tosiaan uusia raikkaita tuulia!

Ennen siirtoa päätimme kuitenkin itsekin laittaa avoin toimitilahaku kiertämään eri kanaviin. Kävimme paljon keskustelua Vaatepuun henkilökunnan ja nykyisten asiakkaiden kanssa mm. siitä, onko Helsingin Vaatepuun paikka designkortteleissa, päivittäistavarakauppojen yhteydessä, keskustan paraatipaikalla, kauppakeskuksissa vai asutuksen keskellä? Mitä muuta sijainnilta toivotaan? Yhteydenottoja tuli ympäri Helsinkiä ja erilaisista tilavaihtoehdoista käytiin neuvotteluja. Kävin kiertämässä paikkoja, kuuntelin asiakkaitani, kuuntelin sydäntäni, hankin tietoa ja pohdin.

 


Vaatepuun sydän sykkii Kalasatamalle

Täytyy myöntää, että jossakin vaiheessa ajatukset oli aika sekaisin. Sijainnilla on lopulta valtava strateginen merkitys yritykselle. Lopulta mentorini ei tarvinnut kysyä minulta kuin yksi kysymys, jonka vastaus kirkasti minulle yksioikoisesti sen, että uusi koti on juuri se, mistä alkujaan lähdettiin liikkeelle. Liityin itse Facebookin Kalasama-ryhmään ja liitin sinne alueen keskuspuistossa kuvaamani videon, missä esittelin itseni ja yritykseni ja ajatukseni Vaatepuun uudesta kodista ja pyysin paikallisilta asukkailta kannustusta ja varmistusta ajatuksilleni. Postaukseni vastaanotto ylitti kaikki villeimmätkin odotukseni ja onnesta soikeana pyysin, että pääsisin allekirjoittamaan unelmien tilan vuokrasopimuksen Helsingin älykkäimmän, resurssiviisaan, kokeilevan ja yhteisöllisesti kehitettävän kaupunginosan ytimessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Uuden toimitilan rakentaminen aloitetaan tällä viikolla. Seuraavassa postauksessa kerron mitä kaikkia palveluita saman katon alle tulee.

 

Lue myös

Pop upin viimeisen viikon ohjelma

Pop upin viimeisen viikon ohjelma

Torstaina 7.9 klo 17-19 järjestetään non-stop -meiningillä syyskranssipaja hyödyntäen kuiva- ja luonnonkukkia sekä sidonnasta jääneitä ylijäämä kukkia. Kranssin hinta on 15€ ja sen ohjaa naapurikukkakaupan To you - flowers and moren ihana yrittäjä Marianne. Pajaan ei...

lue lisää
Ninyes x Vaatepuu – kierrätä vaatteet ja saa etuja

Ninyes x Vaatepuu – kierrätä vaatteet ja saa etuja

Tästä jos jostain olemme innoissamme. Kuulemme usein, ettei Vaatepuun kuukausijäsenyys ole ajankohtainen, ennen kuin oma vaatekaappi on saatu perattua kuntoon liiasta vaatemäärästä. Tämän takia me Vaatepuussa haluamme vauhdittaa vähälle käytölle jääneiden vaatteiden...

lue lisää
Tulossa pop up: Luvassa mm. lainavalikoiman poistomyyntiä

Tulossa pop up: Luvassa mm. lainavalikoiman poistomyyntiä

Lainaamovalikoiman poistomyyntiJärjestämme Kepeyttä arkeen -teemalla Vaatepuun vaatelainaamon poistomyyntitempauksen Järvenpään Prismakeskuksessa (ent. eläinkaupantila 195m2) 28.8.-10.9.23 (2vko). Meille on tullut paljon toiveita kaikista toimipisteistämme valikoiman...

lue lisää