fbpx

Vaatelainaamo Vaatepuu kutsuttuna ympäristö-teemaisissa Linnan juhlissa

9 / 12 / 2018

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä Rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton 6.12.2018 teema oli ”Yhteinen ympäristömme”. Vaatelainaamo Vaatepuu on vuosien varrella yhdistänyt rohkeita laatu- ja ympäristötietoisia naisia vahvaksi ja kasvavaksi yhteisöksi, mikä vie positiivisella energialla eteenpäin yhteistä sanomaa esimerkiksi työpaikkojen kahvihuoneissa, sosiaalisessa mediassa ja erilaisissa tapahtumissa sekä osallistuvat aktiivisesti Vaatepuun konseptin kehittämiseen.

Vaatepuun jäsenet ja designerit ostavat harkitusti uutta, arvostavat vaatteiden määrän sijasta laatua sekä korjaavat ja huoltavat niitä. Vaihtelua pukeutumiseensa jäsenet saavat lainaamalla vastuullisia kotimaisia ja pohjoismaisia designer ja vintage vaatteita ja asusteita kaupunkilaisten yhteisistä vaatekaapeista Helsingistä, Järvenpäästä, Tampereelta ja Turusta.

 

Vaatepuun perustaja puolisoineen edusti Linnassa koko yhteisöä

Vaatepuun perustajalla Soile-Maria Linnemäellä oli puolisonsa Sami Linnemäen kanssa kunnia edustaa presidenttiparin itsenäisyyspäivän vastaanotolla koko Vaatepuun yhteisöä. Asuvalinnoissa näkyi vahvasti kotimainen työ, kestävyys, laatu ja ilo.

– Soile-Marian ylellisen ja leikittelevän silkkiasun oli suunnitellut muotitaitelija Anne-Mari Pahkala.
– Soile-Marian korvakorut oli Fine van Brooklinin tätä uniikkia kokonaisuutta varten suunnittelemat.
– Linnemäen kotiseudun paikallista osaamista edusti floristimestari ja kukkakauppias Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta.
– Minna Parikan kengät lainattiin Vaatepuun valikoimista ja vintage-laukku ostettiin Helsingin Kruununhaassa sijaitsevasta vintageliikkeesetä, Play it again Sam.
– Soile-Marian kynnet laittoi Järvenpäässä toimiva Hanna Liukkonen / Fantacy Nail Studio.
– Kampauksen ja meikin suunnitteli ja toteuttu helsinkiläinen hiusmuotoilija / meikkaaja Elina Nikitin (Hiushuone Tunne).

Ylellisellä asulla, materiaalivalinnoilla ja elementtien symboleilla asu osoitti kunnioitusta tilaisuutta kohtaan sekä viesti Vaatepuun arvomaailmaa. Asu on tyylikäs ja leikkisä, modernit ja tyylitellyt kukat hiuksissa viestivät sisäisestä luonnon lapsesta. Kokonaisuudessa oli jotakin uutta, jotakin vanhaa ja jotakin lainattua. Koko asukokonaisuus löytyy juhlien jälkeen Vaatepuun lainaamosta.

Samalla yhteiskäyttöjatkoajatuksella Pahkala suunniteli uniikit asut Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokaselle, Itämerihaasteen Turun koordinaattori ja Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm’lle, LUMI Accessories toimitusjohtaja Sanna Kantolalle, sekä keskustan kansanedustaja Katri Kulmunille. Asut on Vaatepuun kautta lainattavissa ja kuvia löytyy mm. instagramista.

Itsenäisyyspäivän presidentin vastaanotolla nähtiin myös muita Vaatepuun yhteiskäytössä olevasta mallistosta lainattuja pukuja ja koruja. Esimerkiksi kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto oli pukeutunut helsinkiläisten yhteisestä vaatekaapista lainattuun Katri Niskasen iltapukuun ja Fortumin johtajan Kalle Saarimaan puoliso Milja Saarimaa on lainannut Fine van Brooklinin korut.

Samin kaulavaatteen oli suunnitellut G tie -merkin Jenni Ahtiainen.

 

Tunnelmaote Soile-Marian henkilökohtaiselta Facebook-sivulta:

”Kaikki kävi äkkiä. Juoksimme hulluina pitkin sokkeloista Linnaa, jokainen huone oli ihme. Kiinnostavia ihmisiä tarinoineen joka puolella. Halusimme saada kaikki irti. Aika loppui kesken, mutta ehkä sen kuuluu mennä niin. Kolmen viikon intensiivinen valmistautuminen juhlaan, shokkisisääntulo, jännityksen laukeaminen, prinsessaseikkailu.

Tunnelataus tapissa joka ikinen hetki. Täydellinen pakahtuminen kuitenkin vasta, kun näimme hennot kyömyselkäiset sankarimme, sotien veteraanit. Helsinkiin aamulla matkatessamme itkin silmäni päästä lukiessani yläasteikäisen sukulaistytön novellia, missä hän oli mm. referoinut isoisoisänsä kirjeitä rintamalta.”

 

Kiitos että saimme edustaa yhteisöämme. Se tuntui erityisen merkittävältä siksi, että presidenttipari oli noteerannut toimintamme nimenomaan ympäristötekona.

Keski-Uusimaa -lehti kirjoitti valmistautumisestamme. Lue tästä.
Huomenta Suomi -lähetyksessä kerroin viimehetken tunnelmistä. Katso tästä.
Linnassa Yle Suomi haastatteli minua. Kuuntele täältä. (kohta 27:33)

Lue myös

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää