fbpx

Vaatelainaamo Vaatepuun uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Niina Sjöblom

28 / 4 / 2023

Vaatepuun perustaja ja toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki siirtyy yrityksen luovaksi johtajaksi ja Niina Sjöblom on nimitetty toimitusjohtajaksi. Sjöblom aloittaa tehtävässään 1.8.2023.
 
Sjöblom siirtyy tehtävään Anatomic Functional Training Oy:sta, jossa hän toimi COO:na / projektipäällikkönä edelliset neljä vuotta. Sjöblom on nyt myös yksi Vaatelainaamo Vaatepuun osakkaista.
 
Olen todella innostunut Vaatepuuhun mukaan tulemisesta, tämä tuntuu työelämässä luonnolliselta ja tarkoitetulta. Erityisesti edellisen työn opit skaalaamisesta ja konseptoinnista ovat avainasioita, joiden avulla päästään nyt parantamaan Vaatepuun tuloksentekokykyä. Olen iloinen, että pääsen tekemään yhteistyötä upean tiimin kanssa. Olen ollut Vaatepuun jäsen yhtäjaksoisesti ihan alusta asti ja kokenut muutoksen kulutuskäyttäytymisessäni. Asiakkaan näkökulmasta olen seurannut yrityksen matkaa suurella mielenkiinnolla. Soile-Maria on kymmenen vuoden ajan tehnyt todella hienoa työtä uuden kulutusmallin tuomisessa markkinoille. Lähdemme yhdessä viemään Vaatepuuta seuraavalle tasolle ja tavoitteena on tehdä vaatelainaamisesta uusi normaali”, yritykseen mukaan tuleva Sjöblom kertoo.
 
Vaatepuun missio on vähentää tekstiilijätteen määrää. Maapallo ei pysy elinkelpoisena nykyisellä kuluttamisen mallilla. Vaatepuun tavoitteena on mullistaa markkinat niin, että valmistajien on kannattavaa tehdä kestäviä vaatteita ja kuluttaja voi edelleen nauttia vaihtelun synnyttämästä pukeutumisen ilosta – ympäristön ehdoilla.
 
Tällä hetkellä Vaatepuu toimii kolmella paikkakunnalla; Helsingissä, Turussa ja Järvenpäässä. Pian 10-vuotias yritys on alan pioneeri Suomen laajimmalla lainavaatevalikoimalla. Vaatepuu keskittyy jatkossakin tarjoamaan kaikenkokoisille jäsenilleen vaatteet kaikkiin elämän tilanteisiin, häistä hiekkalaatikolle. Pandemiaa edeltävinä vuosina vaatteiden lainaaminen lunasti paikkansa edelläkävijöiden piirissä. Parhaimmillaan toimipisteitä oli kuusi. Maailmantilanne aiheutti omat haasteensa yritystoiminnalle, joka lähtee nyt hakemaan uutta kasvua kehittämällä digipalvelua ja tuo jatkossa verkon kautta palvelun jokaisen eurooppalaisen saataville.
 
Tämä on valtavan iso juttu niin Vaatepuulle kuin minulle henkilökohtaisesti. Tuntuu lottovoitolta saada työpari, jonka kanssa päästään nyt nostamaan yritys uuteen nousuun muun tiimin kanssa yhteistyössä. Odotan ihan hirveästi sitä, että työn tuloksista pääsee nauttimaan myös meidän upein ja uskollisin asiakaskuntamme”, perustaja Soile-Maria Linnemäki sanoo.
 
Lisätietoja:
Niina Sjöblom, 050 590 7097, niina.sjoblom(at)vaatepuu.fi
Soile-Maria Linnemäki, 040 740 2155, soile-maria.linnemaki(at)vaatepuu.fi
 
Vaatelainaamo Vaatepuu Oy on vuonna 2013 perustettu yritys. Vaatelainaamon valikoimissa on yli 4000 tuotetta pääosin kotimaisilta vaatebrändeiltä sekä esimerkiksi yhteistyömallisto vastuullisuusvaikuttaja Outi Les Pyyn kanssa. Valikoima on jäsenmaksun maksaneiden yhteiskäytössä. Vaatteita voi myös vuokrata kertaluonteisesti ilman jäsenyyttä sekä ostaa omaksi kaikkiin arjen ja juhlan tarpeisiin.
 

Yritys on palkittu mm. vuonna 2018 Suomen Luonnonsuojeluliiton Ympäristöavaus -palkinnolla sekä nostettu vuonna 2021 Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.0 listaukseen. Työntekijöitä on 4. Liikevaihto 200 000€.

Kuva: Ruut Sjöblom

Lue myös

Helsingin Vaatepuu avataan uusissa omissa tiloissa 1.2.24

Helsingin Vaatepuu avataan uusissa omissa tiloissa 1.2.24

HELSINGIN VAATEPUU AVAA OVET UUDESSA OMASSA TILASSA Terveiset Helsingin Vaatepuulta! Avaamme uuden upean liikkeemme torstaina 1.2. Liike sijaitsee Helsingin kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa Espresso Housea vastapäätä, uuden juuri avatun kirjaston kupeessa!...

lue lisää
Helsingin Vaatepuu muuttaa tammikuun 2024 aikana

Helsingin Vaatepuu muuttaa tammikuun 2024 aikana

Uusia tuulia Helsingin Vaatepuussa!   Siirryimme 1,5 vuotta sitten Helsingissä Kalasataman omasta myymälätilasta Redin 3. kerroksen kiertotalousalan yritysten yhteismyymälään SHM Storeen. Meistä on ollut super hienoa olla mukana Suomen ensimmäisessä...

lue lisää