fbpx

Vaatelainaamo Vaatepuun uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Niina Sjöblom

28 / 4 / 2023

Vaatepuun perustaja ja toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki siirtyy yrityksen luovaksi johtajaksi ja Niina Sjöblom on nimitetty toimitusjohtajaksi. Sjöblom aloittaa tehtävässään 1.8.2023.
 
Sjöblom siirtyy tehtävään Anatomic Functional Training Oy:sta, jossa hän toimi COO:na / projektipäällikkönä edelliset neljä vuotta. Sjöblom on nyt myös yksi Vaatelainaamo Vaatepuun osakkaista.
 
Olen todella innostunut Vaatepuuhun mukaan tulemisesta, tämä tuntuu työelämässä luonnolliselta ja tarkoitetulta. Erityisesti edellisen työn opit skaalaamisesta ja konseptoinnista ovat avainasioita, joiden avulla päästään nyt parantamaan Vaatepuun tuloksentekokykyä. Olen iloinen, että pääsen tekemään yhteistyötä upean tiimin kanssa. Olen ollut Vaatepuun jäsen yhtäjaksoisesti ihan alusta asti ja kokenut muutoksen kulutuskäyttäytymisessäni. Asiakkaan näkökulmasta olen seurannut yrityksen matkaa suurella mielenkiinnolla. Soile-Maria on kymmenen vuoden ajan tehnyt todella hienoa työtä uuden kulutusmallin tuomisessa markkinoille. Lähdemme yhdessä viemään Vaatepuuta seuraavalle tasolle ja tavoitteena on tehdä vaatelainaamisesta uusi normaali”, yritykseen mukaan tuleva Sjöblom kertoo.
 
Vaatepuun missio on vähentää tekstiilijätteen määrää. Maapallo ei pysy elinkelpoisena nykyisellä kuluttamisen mallilla. Vaatepuun tavoitteena on mullistaa markkinat niin, että valmistajien on kannattavaa tehdä kestäviä vaatteita ja kuluttaja voi edelleen nauttia vaihtelun synnyttämästä pukeutumisen ilosta – ympäristön ehdoilla.
 
Tällä hetkellä Vaatepuu toimii kolmella paikkakunnalla; Helsingissä, Turussa ja Järvenpäässä. Pian 10-vuotias yritys on alan pioneeri Suomen laajimmalla lainavaatevalikoimalla. Vaatepuu keskittyy jatkossakin tarjoamaan kaikenkokoisille jäsenilleen vaatteet kaikkiin elämän tilanteisiin, häistä hiekkalaatikolle. Pandemiaa edeltävinä vuosina vaatteiden lainaaminen lunasti paikkansa edelläkävijöiden piirissä. Parhaimmillaan toimipisteitä oli kuusi. Maailmantilanne aiheutti omat haasteensa yritystoiminnalle, joka lähtee nyt hakemaan uutta kasvua kehittämällä digipalvelua ja tuo jatkossa verkon kautta palvelun jokaisen eurooppalaisen saataville.
 
Tämä on valtavan iso juttu niin Vaatepuulle kuin minulle henkilökohtaisesti. Tuntuu lottovoitolta saada työpari, jonka kanssa päästään nyt nostamaan yritys uuteen nousuun muun tiimin kanssa yhteistyössä. Odotan ihan hirveästi sitä, että työn tuloksista pääsee nauttimaan myös meidän upein ja uskollisin asiakaskuntamme”, perustaja Soile-Maria Linnemäki sanoo.
 
Lisätietoja:
Niina Sjöblom, 050 590 7097, niina.sjoblom(at)vaatepuu.fi
Soile-Maria Linnemäki, 040 740 2155, soile-maria.linnemaki(at)vaatepuu.fi
 
Vaatelainaamo Vaatepuu Oy on vuonna 2013 perustettu yritys. Vaatelainaamon valikoimissa on yli 4000 tuotetta pääosin kotimaisilta vaatebrändeiltä sekä esimerkiksi yhteistyömallisto vastuullisuusvaikuttaja Outi Les Pyyn kanssa. Valikoima on jäsenmaksun maksaneiden yhteiskäytössä. Vaatteita voi myös vuokrata kertaluonteisesti ilman jäsenyyttä sekä ostaa omaksi kaikkiin arjen ja juhlan tarpeisiin.
 

Yritys on palkittu mm. vuonna 2018 Suomen Luonnonsuojeluliiton Ympäristöavaus -palkinnolla sekä nostettu vuonna 2021 Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.0 listaukseen. Työntekijöitä on 4. Liikevaihto 200 000€.

Kuva: Ruut Sjöblom

Lue myös

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Vaatepuu Helsinki ja Järvenpää muuttaa kauppakeskuksiin     Arvomaailmamme on ollut viime vuodet myllerryksessä. Arjen valintoja ohjaa entistä vahvemmin vastuullisuus. Uusien kertakäyttöisten vaatteiden ostaminen ei enää kiinnosta, vaan kestävämmät...

lue lisää
Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Ystävänpäivän kunniaksi verkkokaupastamme on mahdollista lunastaa kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla 14.2.-20.2.2022 välisen ajan! Kenen ystäväsi kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa tulevan kevään ja kesän aikana?   Ideoita yhteisen vaatekaapin jakamiseen...

lue lisää