fbpx

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus testaa Vaatepuu-vaatelainaamon yhteisöjäsenyyttä – pilottiin etsitään paria yritystä lisää

19 / 10 / 2021

Kierke aloittaa Vaatepuu-vaatelainaamon kanssa vuoden kestävän kokeilun, jonka aikana Kierken ympäristöasiantuntijan testaavat Vaatepuun vaatelainaamokonseptin toimivuutta työpukeutumisen ratkaisuna.

 

”Keräämme kokemuksia yhteisöjäsenyysmallista. Mietimme, mihin suuntaan konseptia tulisi kehittää, jotta se palvelisi mahdollisimman hyvin Kierken kaltaisia yhteisöjä tai yrityksiä. Kyse on siis Vaatepuun kanssa tehtävästä yhteiskehittämisestä”, kertoo ympäristöasiantuntija Anu Hakala, joka koordinoi kehittämistyötä Kierken puolella.

 

Yhteistyössä tutkitaan Vaatepuun dataa ja lasketaan toiminnan positiivisia ympäristövaikutuksia kuvaava luku, jota voi käyttää lainaamisen hyödyn viestimiseen. Vastaavaa laskentaa voidaan tarjota myös muille lainaus-, vuokraus- ja yhteiskäyttöpalveluja hyödyntäville yrityksille ja yhteisöille.

 

Vaatepuu tarjoaa pukeutumisratkaisuja eli käytännössä lainaa vaatteita jäsenilleen. Jäsenyys on maksullinen, ja kuukausimaksu riippuu jäsenyyden ehdoista. Jäsenyys siis toimii kutakuinkin samalla periaatteella kuin kuntosalijäsenyys.

 

”Kokeilun aikana jokainen kokeiluun osallistuva ympäristöasiantuntija pääsee lainaamaan vuorollaan vaatteita pari, kolme kertaa. Vaatteiden laina-aika on 2-3 viikkoa. Lainaaminen ei mullista arkipukeutumistamme, vaan tuo siihen lähinnä uusia mausteita”, Anu arvioi.

 

”Yksi keskeinen tavoite on testata käytännössä, miten suuri ajattelutavan muutos on siirtyä omistamisesta kohti lainaamista tai yhteisomistusta. Miltä tuntuu hakea seuraavan viikon työvaatteet lainaamosta oman vaatekomeron sijaan?”

 

Kokeilun yhteydessä arvioidaan, onko palvelu otettavissa käyttöön niiden kierkeläisten osalta, jotka edustavat Kierkeä erilaisilla julkisilla foorumeilla.

 


Vaatepuun etsii muutamaa muutakin yritystä yhteisöpilottiin mukaan

 

Vaatepuussa yhteistyön alkamisesta Kierken kanssa ollaan innoissaan. ”Yhteisöjäsenyyttä on kyselty vuosien varrella useita kertoja. Jotkut yritykset ovat tukeneet työntekijöitään henkilökohtaisen jäsenyyden hankinnassa, mikäli työtehtävät edellyttävät paljon esillä oloa”, kertoo Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki ja iloitsee, että pukeutumisen merkitys osana yritysviestintää tunnistetaan yhä laajemmin.

 

Yhteisöjäsenyyden etuna on, että sitä voi käyttää nimetyistä henkilöistä vuorollaan aina se, kenellä on esiintymisiä tiedossa. Näin satunnaisestikin esillä olevien on kannattavaa hyödyntää lainauspalvelua, mikä on jäsenyysperiaatteella huomattavasti edullisempi kuin vaatteiden kertavuokraus.

 

Kotimaisen vastuullisesti tuotetun silkkimekon viikkolainan hinta on pilottipaketin yhteisöjäsenyydellä 20 euron luokkaa kun kertavuokrana se maksaa 80€ ja omaksi ostettuna n. 300€.

 

Vaatepuulla on kuluvan kuukauden loppuun asti (su 31.10) käynnissä Mesenaatti -joukkorahoituskampanja, missä on vielä muutama yhteisöjäsenyysvastike tarjolla. ”Etsimme vielä muutamaa yritystä kanssamme kehittämään yhteisöjäsenyyttä. Mukaan toivottaisiin mahdollisimman erilaisia yrityksiä ja yhteisöjä, joiden kanssa voidaan neuvotella pilotin yksityiskohdat kunkin organisaation tarpeisiin sopiviksi”, lisää Linnemäki.

Ole edelläkävijöiden joukossa ja lähde yrityksesi kanssa pilottiin mukaan hankkimalla vastike tästä.

 

Lisätietoja:
soile-maria.linnemaki@vaatepuu.fi
p. 040 740 2155

www.vaatepuu.fi

Lue myös

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Vaatepuu Helsinki ja Järvenpää muuttaa kauppakeskuksiin     Arvomaailmamme on ollut viime vuodet myllerryksessä. Arjen valintoja ohjaa entistä vahvemmin vastuullisuus. Uusien kertakäyttöisten vaatteiden ostaminen ei enää kiinnosta, vaan kestävämmät...

lue lisää
Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Ystävänpäivän kunniaksi verkkokaupastamme on mahdollista lunastaa kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla 14.2.-20.2.2022 välisen ajan! Kenen ystäväsi kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa tulevan kevään ja kesän aikana?   Ideoita yhteisen vaatekaapin jakamiseen...

lue lisää