fbpx

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus testaa Vaatepuu-vaatelainaamon yhteisöjäsenyyttä – pilottiin etsitään paria yritystä lisää

19 / 10 / 2021

Kierke aloittaa Vaatepuu-vaatelainaamon kanssa vuoden kestävän kokeilun, jonka aikana Kierken ympäristöasiantuntijan testaavat Vaatepuun vaatelainaamokonseptin toimivuutta työpukeutumisen ratkaisuna.

 

”Keräämme kokemuksia yhteisöjäsenyysmallista. Mietimme, mihin suuntaan konseptia tulisi kehittää, jotta se palvelisi mahdollisimman hyvin Kierken kaltaisia yhteisöjä tai yrityksiä. Kyse on siis Vaatepuun kanssa tehtävästä yhteiskehittämisestä”, kertoo ympäristöasiantuntija Anu Hakala, joka koordinoi kehittämistyötä Kierken puolella.

 

Yhteistyössä tutkitaan Vaatepuun dataa ja lasketaan toiminnan positiivisia ympäristövaikutuksia kuvaava luku, jota voi käyttää lainaamisen hyödyn viestimiseen. Vastaavaa laskentaa voidaan tarjota myös muille lainaus-, vuokraus- ja yhteiskäyttöpalveluja hyödyntäville yrityksille ja yhteisöille.

 

Vaatepuu tarjoaa pukeutumisratkaisuja eli käytännössä lainaa vaatteita jäsenilleen. Jäsenyys on maksullinen, ja kuukausimaksu riippuu jäsenyyden ehdoista. Jäsenyys siis toimii kutakuinkin samalla periaatteella kuin kuntosalijäsenyys.

 

”Kokeilun aikana jokainen kokeiluun osallistuva ympäristöasiantuntija pääsee lainaamaan vuorollaan vaatteita pari, kolme kertaa. Vaatteiden laina-aika on 2-3 viikkoa. Lainaaminen ei mullista arkipukeutumistamme, vaan tuo siihen lähinnä uusia mausteita”, Anu arvioi.

 

”Yksi keskeinen tavoite on testata käytännössä, miten suuri ajattelutavan muutos on siirtyä omistamisesta kohti lainaamista tai yhteisomistusta. Miltä tuntuu hakea seuraavan viikon työvaatteet lainaamosta oman vaatekomeron sijaan?”

 

Kokeilun yhteydessä arvioidaan, onko palvelu otettavissa käyttöön niiden kierkeläisten osalta, jotka edustavat Kierkeä erilaisilla julkisilla foorumeilla.

 


Vaatepuun etsii muutamaa muutakin yritystä yhteisöpilottiin mukaan

 

Vaatepuussa yhteistyön alkamisesta Kierken kanssa ollaan innoissaan. ”Yhteisöjäsenyyttä on kyselty vuosien varrella useita kertoja. Jotkut yritykset ovat tukeneet työntekijöitään henkilökohtaisen jäsenyyden hankinnassa, mikäli työtehtävät edellyttävät paljon esillä oloa”, kertoo Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki ja iloitsee, että pukeutumisen merkitys osana yritysviestintää tunnistetaan yhä laajemmin.

 

Yhteisöjäsenyyden etuna on, että sitä voi käyttää nimetyistä henkilöistä vuorollaan aina se, kenellä on esiintymisiä tiedossa. Näin satunnaisestikin esillä olevien on kannattavaa hyödyntää lainauspalvelua, mikä on jäsenyysperiaatteella huomattavasti edullisempi kuin vaatteiden kertavuokraus.

 

Kotimaisen vastuullisesti tuotetun silkkimekon viikkolainan hinta on pilottipaketin yhteisöjäsenyydellä 20 euron luokkaa kun kertavuokrana se maksaa 80€ ja omaksi ostettuna n. 300€.

 

Vaatepuulla on kuluvan kuukauden loppuun asti (su 31.10) käynnissä Mesenaatti -joukkorahoituskampanja, missä on vielä muutama yhteisöjäsenyysvastike tarjolla. ”Etsimme vielä muutamaa yritystä kanssamme kehittämään yhteisöjäsenyyttä. Mukaan toivottaisiin mahdollisimman erilaisia yrityksiä ja yhteisöjä, joiden kanssa voidaan neuvotella pilotin yksityiskohdat kunkin organisaation tarpeisiin sopiviksi”, lisää Linnemäki.

Ole edelläkävijöiden joukossa ja lähde yrityksesi kanssa pilottiin mukaan hankkimalla vastike tästä.

 

Lisätietoja:
soile-maria.linnemaki@vaatepuu.fi
p. 040 740 2155

www.vaatepuu.fi

Lue myös

Vaatepuu ja Hygglo aloittavat yhteistyön

Vaatepuu ja Hygglo aloittavat yhteistyön

Yritykset haluavat yhdessä kannustaa ihmisiä kohti kestävämpää elämäntapaa tekemällä vaatteiden ja tavaroiden yhteiskäytöstä mahdollisimman hauskaa ja helppoa. Hygglon alustan kautta omia tavaroitaan vuokraavat yksityishenkilöt ja yritykset voivat jatkossa valita...

lue lisää
Vuodenvaihteen aukioloajat

Vuodenvaihteen aukioloajat

Tarkista tästä oman toimipisteesi aukioloajat. Yleisesti olemme kalenterin virallisina juhlapäivinä aina kiinni ja aattoina saatamme sulkea normaalia aiemmin. Tänä vuonna Järvenpään toimipisteessä lisättiin jouluviikolle aukioloaikoja. Otathan yhteyttä mikäli...

lue lisää
Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Tampereen Vaatepuu etsii uusia vetäjiä!

Vaatepuun Tampereen vaatelainaamon toiminta siirtyi helmikuussa Miela Designroomin alle toiseen kerrokseen Hämeenkadun uusiin hulpeisiin tiloihin. Olimme yhteistyöstämme riemuissamme molemmin puolin; vaatelainaamo täydensi upeasti Mielan oman myymälän sekä Preloved...

lue lisää