fbpx

Kestävän pukeutumisen verkkokurssi 4/23-10/23

69.00 

Kuvaus

(Kestävän) pukeutumisen kurssi – nappaa vaatepuutarhurin opit taskuusi
Pukeutuminen on hauskaa ja helppoa. Vaatteet lisää flowta kaikkiin elämäntilanteisiin. Pukeutumiseen ei kuulu huono omatunto, ostomorkkis, tavaraähky tai vaikka bodyshame.

Mitä ja miksi?
Pursuaako oma vaatekaappisi vaatteita, mutta silti tuntuu, ettei koskaan ole mitään päälle pantavaa? Yritätkö ratkaista pulmaa aina uutta ostamalla? Pari kertaa käytettyjä vaatteita kertyy ja kertyy… Epävarma ja epämukava olo? Onko tyyli hakusessa? Kierre on valmis. Ota (kestävä) pukeutuminen nyt haltuusi.

Lähde mukaan puolen vuoden mittaiselle matkalle, ja ota pukeutuminen haltuun vaatepuutarhuri Soile-Maria Linnemäen sekä muiden Vaatepuu-fanien kanssa yhdessä. Saat määriteltyä oman tyylisi, löydät sinulle parhaiten sopivat vastuulliset palvelut ja brändit. Kurssin päättyessä sinun vaatekaapissasi on vain ihania, huollettuja ja sinulle oikean muotoisia ja kokoisia ja värisiä lempivaatteita  – ja juuri oikea määrä. Lisäksi osaat jatkossakin ylläpitää vaatekaappisi sisältöä kestävien arvojen mukaisesti.

Kenelle? Vaatelainaamon jäsenyyttä suositellaan!
Kurssi ei edellytä vaatelainaamon jäsenyyttä, mutta sitä suositellaan. Kurssin aikana vaatepuutarhuri nimittäin haastaa ja antaa mielenkiintoisia vinkkejä myös palvelun käyttöön ja käyttää esimerkeissään paljon lainaamon valikoimaa. Nämä vinkit ovat erityisen hyviä uusille palvelun käyttäjille, mutta myös vanhoille konkareille, jotka ovat urautuneet lainaamaan aina samoja vaatteita. Kurssi sisältyy vaatelainaamon jäsenyyteen, mutta sen voi myös ostaa erikseen. Kurssin hinta hyvitetään, mikäli osallistuja ostaa jäsenyyden kurssin (6kk) aikana. Kurssi sopii kaikille kestävästä pukeutumisesta kiinnostuneille, jotka kaipaavat lisää tietoa vastuullisista valinnoista ja ryhtiä omaan pukeutumiseensa.

Milloin?
Verkkokurssin ensimmäinen sisältö julkaistaan viikolla 16. Voit katsoa muutaman viikon välein julkaistavia uusia tallenteita oman aikataulusi mukaan ja edetä prosessissa miten sinulle sopii. Jokainen tallenne sisältää kuitenkin aina kyseiseen teemaan liittyvän kotitehtävän, jota on mahdollista mutustella ja työstää yhdessä muiden Vaatepuu-fanien kanssa yhteisellä työalustalla ja siksi etenemistä suositellaan aikataulussa. Näin saat eniten irti. Lisäksi alustalla on mahdollisuus keskustella esimerkiksi Vaatepuuhun liittyvistä oivalluksista ja jakaa vinkkejä, kuvia ja linkkejä toisten jäsenten kanssa. Alustalla auttaa ja tsemppaa myös Vaatepuun perustaja Soile-Maria. Kurssi päättyy ja alusta suljetaan lokakuussa 2023.

Sisältö
1. Tervetuloa! Tavoitteet, käsitteet, arvot, esittely
2. Oman vaatekaappi haltuun – lähdetään tutkimaan mitä sieltä löytyy
3. Oman tyylin jäsentäminen – mietitään, mitä kaapista pitäisi löytyä ja mitä ei
4. Stailaus – näin saat enemmän irti vaatteistasi
5. Korjaus ja muokkaus – ei enää risoja ja huonosti istuvia vaatteita!
6. Vaatteiden materiaalit ja huolto – mitkä materiaalit sopii sinulle?
7. Kierrätys – kierrätetään vaatteet joita ei käytetä, kirppikset ja keräykset?
8. Vastuullinen shoppailu – mistä löydät puuttuvat oman vaatekaapin kulmakivet omien kriteeriesi mukaisesti
9. Päätös, kootaan yhteen, mitä vielä jäi sanomatta?

Miten mukaan?
a) Mikäli sinulla on jäsenyys voimassa, saat automaattisesti kurssilinkin sähköpostiisi. Mikäli sähköpostia ei kuulu, varmistathan, että Vaatepuulla on oikea sähköpostiosoitteesi.
b) Mikäli sinulla ei ole jäsenyyttä voimassa, aktivoi se ennen kurssi alkua (vko 16) Vaatepuun nettisivuilta. Näin saat kurssin kaupan päälle automaattisesti.
c) Mikäli sinulla ei ole jäsenyyttä voimassa etkä halua sitä aktivoida, osta kurssi tästä.

Vaatepuutarhurin sanat
Olen todella innoissani lähdössä vetämään tätä kurssia. Lähdin itse kymmenen vuotta sitten perustetulla yritykselläni ratkaisemaan henkilökohtaista eettistä pukeutumiskriisiäni. Vaatelainaamon perusidea vaatteiden yhteiskäytöstä ja siten tuotteiden käyttöasteen ja -iän maksimoimisesta on itsessään ekologista. Vuosia lukuisia asiakkaita palvelleena ja joidenkin kanssa lähes viikoittain oivalluksia vaihtaneena, olen huomannut miten lainaamojäsenyyttä ja yhteistyökumppaneiden ja myöhemmin myös Vaatepuun omaan palvelurepertuaariin muitakin tuotuja konsepteja voi käyttää tehokkaana työkaluna kokonaisvaltaisemmassa muutoksessa kohti kestävämpää pukeutumista ulottuen asiakkaiden omiin vaatekaappeihin. Kaikki nämä oivallukset ja tietotaito on tiivistetty ja jäsennelty puolen vuoden mittaiseksi kurssipaketiksi, missä kädet savessa ihan oikeasti työstetään opit takaraivoon ja juurrutetaan uudet toimintatavat osaksi omaa vaatekaappia ja arjen rutiineja.

Vaatepuutarhurin kestävän pukeutumisen kurssi on toteutettu aiemmin livenä pari kertaa. Pakettia on kiitelty niin uusien jäsenten kuin konkarijäsenen toimesta. Nyt haluamme tarjota kurssin kaikille ihanille jäsenillemme maksutta kiitokseksi ja kannusteeksi menneistä ja tulevista yhteisistä hetkistä, kohti Vaatepuun 10 juhlavuotta 2024. Mutta myös ne, joiden elämäntilanteeseen jäsenyys ei sovi, ovat todella lämpimästi tervetulleita joukkoomme <3