fbpx

Heinolaan avautuu uusi Vaatepuun toimipiste kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2022

16 / 2 / 2022

55-vuotiaana yrittäjäksi

Välillä jännittää niin että pyörryttää. Mihin tässä on tullut laitettua itsensä tällä kertaa, miettii heinolalainen Pirke, 55, maalatessaan uuden liikkeensä seiniä Vaatepuun brändiväreillä. Viime yö meni opiskellessa yrittäjille tehtyjä oppaita ja mielessä vilisee kaikki muistilistat, mitkä uusien yrittäjien tulisi ottaa haltuun.

Pirke on kääntämässä uutta sivua elämässään. Hän on juuri palannut vanhaan kotikuntaansa ja aloittamassa uudessa työssä. Aiemminkin eläväinen Pirke on repäissyt ja lähtenyt esimerkiksi extempore ulkomaille töihin, mutta nyt on ihan erityistä tutinaa ilmassa. Onneksi yksin ei tarvitse olla, vaan tukena on oma perhe ja ystävät sekä Vaatepuun muiden toimipisteiden avulias henkilökunta.

 

Tie Vaatepuu-yrittäjäksi

Kestäviä pukeutumisratkaisuja tarjoava Vaatelainaamo Vaatepuu oy on Pirken serkun vuonna 2013 perustama yritys. Ketjun ensimmäinen toimipiste avautui serkun kotikaupunkiin Järvenpäähän ja sieltä kiinnostavia vaatteita ja Suomi-designia rakastava Pirke kävi vuosittain joko lainaamassa tai ostamassa uuden Puistoblues-mekon festivaalivierailun yhteydessä. Pirken kiinnostusten kohteiden ja avoimen luonteen ansiosta sukukarkeloissa usein leikiteltiin ajatuksella Pirken oman Vaatepuu -toimipisteen avaamisesta. Nyt kun elämä tarjosi siihen paikan, hän tarttui tilaisuuteen välittömästi.

 

Heinolalaisten yhteinen vaatekaappi

Vaatepuun slogan, kaupunkilaisten yhteinen vaatekaappi sisältää ajatuksen yhteisöllisyydestä. Yhteinen jaettu vaatekaappi yhdistää samalla alueella asuvia. Pirke onkin erityisen innoissaan tulevista kohtaamisista alueen naisten kanssa. Ihanaa päästä inspiroitumaan yhdessä ja heittäytymään vaatelainaamon antimien pariin, hän pohtii. Vaatelainaamo onkin omiaan nimenomaan ennakkoluulottomille ja meneville, joka sopii hyvin heinolalaisen profiiliin. Kaupan puolella taas voi shoppailla kotimaista designia ajankohtaisilta brändeiltä hieman harkitummin.

 

Uutta oppien

Jos ihmisten kohtaaminen, palveleminen ja inspiroiminen tulee Pirkeltä selkärangasta, täysin uutta asiaakin on sisäistettävä. Vaatepuu on useasti palkittu yksi tekstiilien kiertotalouden edelläkävijäyrityksistä Suomessa ja sen arvomaailma pohjaa vahvasti ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen. Konseptiin kuuluu mm. vahva tuotetietoisuus ja asiakkaiden opastaminen kohti kestävämpiä valintoja. Aihe on laaja, brändejäkin yli sata, mutta Pirke lupaa ottaa asioita haltuun askel askeleelta ja toivoo tälle matkalle mukaan kaikki muutkin alueen naiset.

 

Vaatepuu Heinola avoinna ti 8.3.22 lähtien:
ti-pe klo 11-18 sekä la klo 11-15 / sovitusti
Osoite: Kauppakatu 16, Heinola
Puh. 040 502 7924

Lisätietoa: www.vaatepuu.fi

Lue myös

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Muuttoja ja muutoksia syyskuussa 2022

Vaatepuu Helsinki ja Järvenpää muuttaa kauppakeskuksiin     Arvomaailmamme on ollut viime vuodet myllerryksessä. Arjen valintoja ohjaa entistä vahvemmin vastuullisuus. Uusien kertakäyttöisten vaatteiden ostaminen ei enää kiinnosta, vaan kestävämmät...

lue lisää
Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Tarjous: Kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla

Ystävänpäivän kunniaksi verkkokaupastamme on mahdollista lunastaa kaksi jäsenyyttä yhden hinnalla 14.2.-20.2.2022 välisen ajan! Kenen ystäväsi kanssa haluaisit viettää enemmän aikaa tulevan kevään ja kesän aikana?   Ideoita yhteisen vaatekaapin jakamiseen...

lue lisää