fbpx

Kestävän pukeutumisen verkkokurssi, kevät 2021

175.00 

Kuvaus

Uusi vuosi, uudet kujeet! Ota askeleita kohti kestävämpää elämäntapaa!

Hyödynnä monista menoista ja harrastuksista koronan takia keväältä vapautunut aika ja lähde matkalle omiin pukeutumistarpeisiisi ja kestävästi rakennettuun tyyliin. Tavoitteena on, että kun juhannustansseja 2021 päästään tanssimaan, sinulla on kotona toimiva vaatekaappi, jossa on sopiva määrä vain hyvännäköisiä, hyvin istuvia ja yhteen sopivia lempivaatteita ja sinä tiedät, miten kestävää vaatekaappia ylläpitää jatkossakin.

 

Kestävän pukeutumisen kurssi verkossa, kevät 2021

Onko vaatekaappisi täynnä vaatteita, mutta silti usein tuntuu, ettei sieltä löydy mitään päälle pantavaa? Yritätkö ratkaista ongelmaa ostamalla uusia vaatteita, mutta ostokset menevät monesti mönkään ja kotona epämääräinen vaatevuori vain kasvaa? Jakaako vaatekaappisi kestävät arvot kanssasi? Mitä vastuullisuus sinulle merkitsee? Haluaisitko ostaa vähemmän, ja panostaa vastuullisiin laadukkaisiin vaatteisiin, mutta hinnat saavat sinut epäröimään? Haluaisitko selkiyttää omaa tyyliäsi ja saada nautintoa pukeutumisesta ihan perusarkeenkin – siinä missä ehkä kauniista, toimivasta kodin sisustuksesta tai päivälliskattauksestakin?

Aloitamme helmikuussa 2021 toisen kierroksen syksyllä 2020 lanseeratusta kurssistamme. Syksyn kurssi toteutettiin live-tapaamisina Helsingissä ja Järvenpäässä Vaatepuun toimipisteissä, mutta kevään kurssi viedään verkkoon Zoom-sovelluksen avulla. Nyt siis kurssille on toiveiden mukaan mahdollista osallistua mistä tahansa paikkakunnalta käsin!

Kurssin tarkoitus on yhteinen koko Vaatepuun idean kanssa: autamme asiakkaitamme löytämään kestävimmät pukeutumisratkaisut juuri kunkin omiin tarpeisiin ja fiiliksiin. Pukeutuminen on iso, tärkeä ja kiva osa elämää; vaatevalintojen avulla voi luoda ryhtiä, glamouria, vipinää tai vaikka pehmeyttä niin arkeen kuin juhlaankin. Vaate on aina viesti niin kantajalleen, kuin kanssaihmisille.

Vaatepuun kestävän pukeutumisen kurssi on rento ja keskusteleva hyvän mielen ja oivallusten kurssi. Tiukkaa faktaa vaateteollisuuden kokonaistilasta isommassakin kuvassa on luvassa luento-osuuksissa, mutta painotus on ennen kaikkea meidän kunkin omissa ratkaisuissa, keskustelussa ja inspiroivassa kokeilemisessa ja tekemisessä.

 

Kurssin tavoite

Kestävin vaate löytyy valmiiksi omasta vaatekaapistasi. Lähdemmekin yksinkertaisesti käymään sitä läpi vaate vaatteelta pohtien, millaisia vaatteita meistä kunkin kannattaa omistaa ja millaisia vaatteita jatkossa ei ole järkevää ostaa omaksi. Kuinka monta vaatetta on sopivasti? Selkeytetään oma tyyli ja huolletaan luottovaatteemme iskuun. Muokataan ja korjataan ne vaatteet kuntoon, joista pidämme, mutta jostakin syystä ne ei ole aikoihin päätynyt enää päällemme. Käytetään tarvittaessa ammattilaisten apua.

Lopuksi laitetaan kiertoon kaikki ne vaatteet, mitä emme tarvitse. Nämä vaatteet hinnoitellaan myyntiin tai viedään sopiviin keräyspaikkoihin. Viedään siis hyvin konkreettisesti asioita eteenpäin.

Keskustelemme myös uusien vaatteiden hankinnasta, mistä niitä kannattaa lähteä etsimään ja mihin asioihin ostovaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen sinun vaatekaapissasi on vain ihania huollettuja ja ehjiä ja sinulle oikean kokoisia ja muotoisia ja värisiä lempivaatteita – sopiva määrä. Ja osaat jatkossa ylläpitää sen sisältöä kestävien arvojen mukaisesti.

 

Kurssin toteutus ja tausta

Kurssi koostuu viidestä 1,5h verkkotapaamisesta, jotka pidetään noin kuukauden välein lauantaisin klo 14.30-16. Zoom-linkit lähetetään kaikille osallistujille aina muutama päivä ennen seuraavaa tapaamista. Lisäksi tapaamisten välissä suoritetaan kotona erilaisia tehtäviä. Kurssilaisten halutessa voimme käydä myös tapaamisten välillä keskustelua ja jakaa materiaalia omassa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Kurssin Zoom-tapaamiset vetää Vaatepuun perustaja Soile-Maria Linnemäki livenä Järvenpään toimipisteestä. Tapaamisissa on luento-osuuksia, keskustelua sekä Soile-Marian näyttämänä konkreettisia ideoita ja kotityöskentelyyn inspiroivia osuuksia liittyen esimerkiksi stailaukseen, oman hallitun vaatekarderobin rakentamiseen, laatuvaatteen tunnistamiseen tai huoltoon.

Vaatepuutarhurin kestävän pukeutumisen kurssi-idea oli muhinut pitkään Soile-Maria päässä.

Kansalaistoiminnan parissa työskennellyt perheenäiti lähti aikoinaan ratkaisemaan vuonna 2013 perustetulla yrityksellään kohtaamaansa henkilökohtaista eettisyyteen liittyvää pukeutumiskriisiä. Vaatepuu on useasti palkittu, Suomessa uraauurtava, kestäviä pukeutumispalveluja tarjoava yritys, mikä rakentuu vaatelainaamo-konseptin ympärille.

Vaatelainaamon idea on laatuvaatteiden käyttöasteen maksimoiminen yhteiskäytön, vaatehuollon ja korjaamisen avulla. Asiakkaille konsepti tarjoaa mahdollisuuden tutustua, kokeilla ja fiilistellä kestävällä periaatteella erilaisia kestäviä vaatteita ja tyylejä vaikka viikottain niitä vaihdellen.

Vuosia lukuisia asiakkaita palvelleena Soile-Maria on huomannut miten lainaamojäsenyyttä ja myöhemmin Vaatepuun palvelurepertuaariin muitakin tuotuja konsepteja voi käyttää tehokkaana työkaluna kokonaisvaltaisemmassakin muutoksessa kohti kestävämpää pukeutumista ulottuen asiakkaiden omiin vaatekaappeihin. Nämä kaikki oivallukset ja tietotaito on jäsennelty vaatepuutarhurin kestävän pukeutumisen kurssipaketiksi.

Usean vuoden asiakaspalvelutaustan lisäksi Soile-Maria ammentaa kurssille tietoaan yhteistyökumppanuuksistaan. Vaatepuu on alusta alkaen ollut aktiivisesti mukana erilaisissa keskusteluissa ja kokeiluissa, kampanjoissa ja hankkeissa viemässä vaatealaa kestävämpään suuntaan yhteistyössä muiden kotimaisten tekstiilialan yritysten, oppi- ja tutkimuslaitosten sekä erilaisten liikkeiden ja yhdistysten kanssa. Vaikutamme siis monissa eri kerroksissa ja uskommekin yhteistyön voimaan.

 

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssi on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille, kokoisille ja muotoisille naisille taustaan katsomatta. Kurssi on heille, jotka ovat kiinnostuneita kestävämmästä pukeutumisesta ja ovat valmiita kokeilemaan uusia juttuja – ja haluavat jakaa tämän matkan ryhmän kanssa, joko taustalla enemmän pysyen tai sitten isommassa roolissa. Kukin omalla tyylillään.

 

Aikataulu ja miten mukaan?

Osta kurssi Vaatepuun verkkokaupasta hintaan 175€. Kurssi toteutetaan rajatussa ryhmäkoossa keskustelumahdollisuuden ylläpitämiseksi. Koska paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kannattaa olla ripeä. Ennakkotehtävän ja alkukartoituslomakkeen saat heti ilmoittautumisen yhteydessä, joten hommiin pääset vaikka heti.

Tapaamisaikataulu:
La 13.2.2021 klo 14.30-16
Teema: johdanto vastuulliseen pukeutumiseen, arvot ja oman vaatekaapin lähtötilanne

La 20.3.2021 klo 14.30-16
Teema: oman tyylin kulmakivet

La 17.4.2021 klo 14.30-16
Teema: stailaus

La 22.5.2021 klo 14.30-16
Teema: vaatteiden huolto (eri materiaalit), korjaus ja muokkaus

La 19.6.2021 klo 14.30-16
Teema: tekstiilien kierrätys ja uusien vaatteiden hankkiminen kestävällä periaatteella

Lisätietoa yrityksestä: www.vaatepuu.fi

Jäikö jotakin kysyttävää?
Soita rohkeasti: 040 7402155 / Soile-Maria Linnemäki