Kestävän pukeutumisen kurssi syksy 2020 Helsinki

210.00 

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Aloitamme syksyllä 2020 ensimmäiset kurssimme, joiden tarkoitus on yhteinen koko Vaatepuun idean kanssa kanssa: autamme asiakkaitamme löytämään kestävimmät pukeutumisratkaisut juuri kunkin omiin tarpeisiin.

Vaatepuun kestävän pukeutumisen kurssi on rento ja keskusteleva hyvän mielen ja oivallusten kurssi. Tiukkaa faktaa vaateteollisuuden haasteista isommassakin kuvassa on luvassa, mutta painotus on ennen kaikkea meidän kunkin omissa ratkaisuissa, yhdessä tekemisessä ja inspiroivassa kokeilemisessa.

Lähdemme liikkeelle omista vaatekaapeistamme. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen sinun vaatekaapissasi on vain ihania, huollettuja ja ehjiä ja sinulle juuri oikean kokoisia ja muotoisia ja värisiä lempivaatteita – sopiva määrä. Ja osaat jatkossakin ylläpitää sen sisältöä kestävien arvojen mukaisesti. Teemme puolen vuoden aikana erilaisia kotitehtäviä ja järjestämme mm. vaatteiden vaihto- ja myynti-/ostobileet oman ryhmän kesken ja hinnoitellaan jäljelle jääneet vaatteet myyntiin tai viedään sopivaan keräyspaikkaan. Tuomme kotoa paikalle päälle korjattavaksi ne vaatteet, jotka on seissyt kaapissa odottamassa sitä ehkä jo vuosia. Viedään siis hyvin konkreettisesti asioita eteenpäin.

 

SUOSITUKSENA VAATELAINAAMON JÄSENYYS (lisämaksu 150€-280€)

Suosittelemme kurssille osallistuville vaatelainaamon 6kk jäsenyyttä kurssin ajaksi lisähankintana. Näin pääset kokeilemaan itsesi ja toisten sinulle valitsemia laatuvaatteita käytännössä omassa arjessasi ja juhlissa kurssitapaamisten välissä ja jakamaan kokemukset muiden kurssilaisten kanssa. Lainatessa on mahdollisuus kokeilla kestävällä periaatteella vaatteita, joita ei ehkä ikinä tulisi hankittua omaan vaatekaappiin – ainakaan ensi silmäyksellä! Omalta mukavuusalueelta pois hyppääminen opettaa yleensä eniten.

 

KURSSIN TOTEUTUS

Kurssi koostuu kerran kuukaudessa 1,5h kokoontumisista kuuden kuukauden ajan (eli 6 kertaa) Vaatepuun toimipisteessä, ennakkotehtävistä sekä kurssilaisten yhteisestä keskusteluryhmästä. Jokaiselle kokoontumiselle annetaan valmisteleva kotitehtävä, minkä läpi käymisen avulla lähestytään kunkin kokoontumisen teemaa. Jokaiseen kokoontumiseen kuuluu myös edellisten vaatelainausten läpikäyminen sekä uusien lainavaatteiden valitseminen.

Iltojen teemoina on:
– oma lähtötilanne ja tavoitteet, tutustuminen, käsitteet
– oma vaatekaappi, tyyli, arvot ja lempivaatteet
– stailaus, yhdisteltävyys ja jaettu vaatekaappi
– kierrätys, korjaus, huolto ja materiaalit
– oman vaatekaapin puuttuvat kulmakivet, vastuulliset vaatemerkit, vintage
– matkan opit, tulokset ja yhteenveto, maljat ja kurssitodistukset

 

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

Kurssi on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille, kokoisille ja muotoisille naisille taustaan katsomatta, jotka ovat kiinnostuneita kestävämmästä pukeutumisesta ja ovat valmiita kehittämään kokeilemaan uusia juttuja ja tyylejä – ja haluavat jakaa tämän matkan kannustavan pienryhmän kanssa.


MITEN MUKAAN? KURSSIN HINTA, PERUUTUS JA MAKSUEHDOT

Ilmoittaudu heti mukaan ostamalla kurssi 210€ Vaatepuun verkkokaupassa. Kurssi toteutetaan pienryhmässä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille osallistuminen on mahdollista peruuttaa 14 päivää ennen kurssin alkua, jolloin kurssimaksu maksetaan takaisin. Sen jälkeen peruutus on mahdollinen vain lääkärin todistuksella.

Kurssin kylkeen ostettujen jäsenyyksien laina-aika menee kurssin tapaamisten kanssa yhteen. Eli esim. 15.8. lainatut vaatteet palautetaan 12.9, vaikka normaalisti lainaamojäsenyyksissä olisi toinen lainaus- ja palautussykli. Mahdollinen jäsenyys ostetaan paikan päällä kurssin alkaessa tai lunastetaan esim, verkkokaupan kautta hankitulla lahjakortilla.

Kurssiaikataulu:

Helsinki
ti 18.8.2020 klo 19-20.30
ti 15.9.2020 klo 19-20.30
ti 20.10.2020 klo 19-20.30
ti 17.11.2020 klo 19-20.30
ti 15.12.2020 klo 19-20.30
ti 19.1.2021 klo 19-20.30

Samaan aikana Järvenpäässä käynnistetään vastaava ryhmä, mikä mahdollistaa sen, että mahdollisia poissaoloja voi korvata toisessa ryhmässä näin sovittaessa:

Järvenpää
la 15.8.2020 9-10.30
la 12.9.2020 9-10.30
la 17.10.2020 9-10.30
la 14.11.2020 9-10.30
la 12.12.2020 9-10.30
la 16.1.2021 9-10.30

 

TAUSTAA

Vaatepuutarhurin kestävän pukeutumisen kurssi-idea on muhinut pitkään Vaatepuun perustajan Soile-Maria Linnemäen päässä. Hän lähti ratkaisemaan vuonna 2013 perustetulla yrityksellään kohtaamaansa henkilökohtaista kestämättömyyteen liittynyttä pukeutumiskriisiä. Vaatelainaamon perusidea vaatteiden yhteiskäytöstä ja siten tuotteiden käyttöasteen ja -iän maksimoimisesta on itsessään ekologista. Vuosia lukuisia asiakkaita palvelleena ja joidenkin kanssa lähes viikoittain oivalluksia vaihtaneena, Soile-Maria on huomannut miten lainaamojäsenyyttä ja myöhemmin Vaatepuun palvelurepertuaariin muitakin tuotuja konsepteja voi käyttää tehokkaana työkaluna kokonaisvaltaisemmassakin muutoksessa kohti kestävämpää pukeutumista, ulottuen asiakkaiden omiin vaatekaappeihin. Nämä kaikki oivallukset ja tietotaito on nyt tiivistetty ja jäsennelty puolen vuoden mittaiseksi kurssipaketiksi. Lähde ensimmäisten joukossa mukaan kurssille, jolla saat oman vaakaapin ja tyylisi kerralla haltuun.