Kestävän pukeutumisen kurssi syksy 2020 Helsinki

50.00 

Huom! Kurssin kokonaishinta on 210€, erotus 160€ laskutetaan myöhemmin.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Aloitamme syksyllä 2020 ensimmäiset kurssimme, joiden tarkoitus on yhteinen koko Vaatepuun idean kanssa kanssa: autamme asiakkaitamme löytämään kestävimmät pukeutumisratkaisut juuri kunkin omiin tarpeisiin.

Vaatepuun kestävän pukeutumisen kurssi on rento ja keskusteleva hyvän mielen ja oivallusten kurssi. Tiukkaa faktaa vaateteollisuuden haasteista isommassakin kuvassa on luvassa, mutta painotus on ennen kaikkea meidän kunkin omissa ratkaisuissa, yhdessä tekemisessä ja inspiroivassa kokeilemisessa.

Käymme läpi omia vaatekaappejamme ja järjestämme mm. vaatteiden vaihto- ja myynti-/ostobileet oman ryhmän kesken ja hinnoitellaan jäljelle jääneet vaatteet myyntiin tai viedään sopivaan keräyspaikkaan. Tuomme kotoa paikalle päälle korjattavaksi ne vaatteet, jotka on seissyt kaapissa odottamassa sitä ehkä jo vuosia. Viedään siis hyvin konkreettisesti asioita eteenpäin.

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen sinun vaatekaapissasi on vain ihania huollettuja ja ehjiä ja sinulle oikean kokoisia ja muotoisia ja värisiä lempivaatteita sopiva määrä. Ja osaat jatkossa ylläpitää sen sisältöä kestävien arvojen mukaisesti.

 

SUOSITUKSENA VAATELAINAAMON JÄSENYYS (lisämaksu 150€-280€)

Suosittelemme kurssille osallistuville vaatelainaamon 6kk jäsenyyttä kurssin ajaksi lisähankintana. Näin pääset kokeilemaan itsesi ja toisten sinulle valitsemia laatuvaatteita käytännössä omassa arjessasi ja juhlissa kurssitapaamisten välissä ja jakamaan kokemukset muiden kurssilaisten kanssa. Lainatessa on mahdollisuus kokeilla kestävällä periaatteella vaatteita, joita ei ehkä ikinä tulisi hankittua omaan vaatekaappiin – ainakaan ensi silmäyksellä! Omalta mukavuusalueelta pois hyppääminen opettaa yleensä eniten.

 

KURSSIN TOTEUTUS

Kurssi koostuu kerran kuukaudessa 1,5h kokoontumisista kuuden kuukauden ajan (eli 6 kertaa) Vaatepuun toimipisteessä, ennakkotehtävistä sekä kurssilaisten yhteisestä keskusteluryhmästä. Jokaiselle kokoontumiselle annetaan valmisteleva kotitehtävä, minkä läpi käymisen avulla lähestytään kunkin kokoontumisen teemaa. Jokaiseen kokoontumiseen kuuluu myös edellisten vaatelainausten läpikäyminen sekä uusien lainavaatteiden valitseminen.

Iltojen teemoina on:
– oma lähtötilanne ja tavoitteet, tutustuminen, käsitteet
– oma vaatekaappi, tyyli, arvot ja lempivaatteet
– stailaus, yhdisteltävyys ja jaettu vaatekaappi
– kierrätys, korjaus, huolto ja materiaalit
– oman vaatekaapin puuttuvat kulmakivet, vastuulliset vaatemerkit, vintage
– matkan opit, tulokset ja yhteenveto, maljat ja kurssitodistukset

 

KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

Kurssi on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille, kokoisille ja muotoisille naisille taustaan katsomatta, jotka ovat kiinnostuneita kestävämmästä pukeutumisesta ja ovat valmiita kehittämään kokeilemaan uusia juttuja ja tyylejä – ja haluavat jakaa tämän matkan kannustavan pienryhmän kanssa.


MITEN MUKAAN? KURSSIN HINTA, PERUUTUS JA MAKSUEHDOT

Ilmoittaudu heti mukaan maksamalla varausmaksu (50€) Vaatepuun verkkokaupassa. Kurssi toteutetaan pienryhmässä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kurssille ei tule tarpeeksi ilmoittautumisia kurssin ilmoittautumismääräaikaan mennessä, se perutaan ja varausmaksu maksetaan takaisin. Vahvistamme kurssin toteutumisen heti osallistujaminimin tullessa täyteen, jolloin kurssin loppumaksu tulee suorittaa ohjeiden mukaisesti (160€).

Eli kurssin kokonaishinta on yhteenä 210€ + mahdollinen vapaaehtoinen vaatelainaamon jäsenyys 150€/220€/280€.

Kurssille osallistuminen on mahdollista peruttaa 14 päivää ennen kurssin alkua, jolloin kurssimaksu maksetaan takaisin. Sen jälkeen peruutus on mahdollinen vain lääkärin todistuksella. Varausmaksua ei palauteta.

Kurssin kylkeen ostettujen jäsenyyksien laina-aika menee kurssin tapaamisten kanssa yhteen. Eli esim. 18.8. lainatut vaatteet palautetaan 15.9, vaikka normaalisti lainaamojäsenyyksissä olisi toinen lainaus- ja palautussykli. Mahdollinen jäsenyys ostetaan paikan päällä kurssin alkaessa tai lunastetaan esim, verkkokaupan kautta hankitulla lahjakortilla.

Kurssiaikataulu:

Helsinki
ti 18.8.2020 klo 19-20.30
ti 15.9.2020 klo 19-20.30
ti 20.10.2020 klo 19-20.30
ti 17.11.2020 klo 19-20.30
ti 15.12.2020 klo 19-20.30
ti 19.1.2021 klo 19-20.30

Samaan aikana Järvenpäässä käynnistetään vastaava ryhmä, mikä mahdollistaa sen, että mahdollisia poissaoloja voi korvata toisessa ryhmässä näin sovittaessa:

Järvenpää
la 15.8.2020 9-10.30
la 12.9.2020 9-10.30
la 17.10.2020 9-10.30
la 14.11.2020 9-10.30
la 12.12.2020 9-10.30
la 16.1.2021 9-10.30

 

TAUSTAA

Vaatepuutarhurin kestävän pukeutumisen kurssi-idea on muhinut pitkään Vaatepuun perustajan Soile-Maria Linnemäen päässä. Hän lähti ratkaisemaan vuonna 2013 perustetulla yrityksellään kohtaamaansa henkilökohtaista eettistä pukeutumiskriisiä. Vaatelainaamon perusidea vaatteiden yhteiskäytöstä ja siten tuotteiden käyttöasteen ja -iän maksimoimisesta on itsessään ekologista. Vuosia lukuisia asiakkaita palvelleena ja joidenkin kanssa lähes viikoittain oivalluksia vaihtaneena, Soile-Maria on huomannut miten lainaamojäsenyyttä ja myöhemmin Vaatepuun palvelurepertuaariin muitakin tuotuja konsepteja voi käyttää tehokkaana työkaluna kokonaisvaltaisemmassakin muutoksessa kohti kestävämpää pukeutumista, ulottuen asiakkaiden omiin vaatekaappeihin. Nämä kaikki oivallukset ja tietotaito on nyt tiivistetty ja jäsennelty puolen vuoden mittaiseksi kurssipaketiksi. Lähde ensimmäisten joukossa mukaan kurssille, jolla saat oman vaakaapin ja tyylisi kerralla haltuun.